Succesvol solliciteren

Met de juiste sollicitatietraining

Sollicitatietraining

Al langere tijd op zoek naar een baan, maar nog geen succes? Ben je onzeker tijdens sollicitatiegesprekken? Of misschien begeef je je na jaren weer op de arbeidsmarkt en weet je niet waar je moet beginnen? Een sollicitatietraining kan je uitkomst bieden. Je leert verschillende technieken en manieren om een aantrekkelijk CV te maken, een goede motivatiebrief te schrijven en vervolgens een goede indruk achter te laten tijdens een sollicitatiegesprek. Solliciteren is geen makkelijk proces. Soms moet je het ‘opnemen’ tegen tientallen andere sollicitanten, en hoe spring jij er dan uit? Vind je droombaan met behulp van een sollicitatietraining bij jou in de buurt.

Wat leer je tijdens een sollicitatietraining?

Solliciteren is kort gezegd jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Dat begint bij een goed CV en een krachtige en correcte motivatiebrief. En daarnaast is het sollicitatiegesprek natuurlijk heel belangrijk. Een coach weet precies waar een werkgever op let en dit komt goed van pas tijdens een sollicitatietraining.

Je krijgt inzicht in je eigen sterke en zwakke punten en weet dit te presenteren en te benoemen, zowel schriftelijk in een motivatiebrief als mondeling tijdens een gesprek. Het presenteren gaat uiteraard veel verder dan dat. Want hoe zit het met je kledingkeuze, je gedrag en bijvoorbeeld je woordkeuze? Na een sollicitatietraining zul je merken dat je zekerder bent van jezelf, je meer zelfkennis hebt en je dit heel goed weet over te brengen. In het kort samengevat leer je het volgende:

 • Een CV opmaken die onderscheidend en overtuigend is;
 • Het opstellen van een goede motivatiebrief op;
 • Een goede positieve indruk achterlaten bij een sollicitatiegesprek;
 • Hoe zorg je ervoor zorgt dat je positief opvalt tussen alle andere sollicitanten;
 • Hoe je jouw sterke en zwakke punten moet presenteren;
 • Het leren overtuigen en de do’s en don’t tijdens een sollicitatie.

Zoals je ziet een complete sollicitatietraining die jouw overtuigend en zelfverzekerd leert solliciteren. Heb je vragen of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Hieronder hebben we alvast enkele handige tips om jouw CV onderscheidend te maken.

Tips voor een goed CV

Het CV is een belangrijk onderdeel tijdens het sollicitatieproces. Tijdens een sollicitatietraining wordt jouw CV onder de loep genomen en waar nodig verbeterd. Wil je zelf al aan de slag? Maak dan gebruik van de volgende tips:

Zorg voor een overzichtelijk CV
Rangschik je ervaring op opleiding, werkervaring en overig (bijvoorbeeld stage of vrijwilligerswerk) en haal dit niet door elkaar.

Laat onnodige informatie weg
Maak de werkgever nieuwsgierig en haal overbodige informatie weg. Niet waardevolle informatie kan afleiden van de sterke punten die je wilt benadrukken. Tijdens een gesprek is er alle ruimte om punten toe te lichten.

Maak je CV persoonlijk
Je mogelijke nieuwe werkgever is ook geïnteresseerd in jou als persoon. Voeg bijvoorbeeld een profielschets toe waarin je beschrijft wie je bent, waar je naar op zoek bent en bijvoorbeeld waar je energie van krijgt en blij van wordt.

Geen (spel)fouten
Het klinkt vanzelfsprekend, maar check je CV altijd op spelfouten en grammaticale fouten. Vraag bijvoorbeeld iemand anders om de check te doen, zelf zie je het soms niet meer namelijk.

Sollicitatietraining bij jou in de buurt

Bij Loopbaanhulp.nl vind je snel en gemakkelijk een sollicitatietraining bij jou in de regio. Vul het contactformulier in en je ontvangt binnen 24 uur verschillende offertes die je zelf met elkaar kunt vergelijk. Tip: vermeld bij het invullen van het formulier in welke aspecten in een sollicitatieproces jij moeilijk vindt en waar jij graag hulp bij wilt. Zo kan de offerte op maat voor jou worden gemaakt.

Start vergelijk

Sollicitatietrainingen vergelijken?

Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes. Gratis en vrijblijvend.
Start vergelijk

Waarom Loopbaanhulp.nl?

 • Gekwalificeerde loopbaancoaches
 • In heel Nederland werkzaam
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Vergelijk coaches en kies
 • 100% gratis en vrijblijvend

Loopbaanhulp.nl heeft een landelijke dekking van gekwalificeerde loopbaancoaches, die zijn aangesloten bij brancheorganisaties zoals:

Loopbaancoaches keurmerken

Vergelijk coaches

In jouw regio. Gratis en vrijblijvend.

Direct een coach vinden in: