Dit moet je niet zeggen tijdens een sollicitatiegesprek

Wat je absoluut niet moet zeggen tijdens een sollicitatiegesprek

Misschien ben je ietwat zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek; je wilt immers graag aangenomen worden. Recruiters krijgen voor een vacature soms wel honderden motivatiebrieven binnen. Dat je op gesprek mag komen, is al een goed teken! Als je de volgende stap, het sollicitatiegesprek, ook wilt overleven kun je de volgende zeven dingen beter niet zeggen.

1. “Wat doen jullie eigenlijk?”

Je zult niet aangenomen worden als je onvoorbereid overkomt. Zoek nuttige informatie over het bedrijf op het internet. Je scoort er punten mee en op basis van deze informatie kun jij goed motiveren waarom jij graag bij dit bedrijf wilt werken. Zo ben je goed voorbereid, weet je waarover je het hebt en kom je geloofwaardig over!

2. “Wat zijn mijn verdiensten en hoeveel vakantiedagen heb ik?”

Zorg er eerst voor dat de recruiter jou graag wil aannemen en begin dan pas met vragen wat er voor jou in zit. Meteen naar je salaris en vakantiedagen vragen is niet zo bescheiden en charmant. Uiteraard kun je later naar een indicatie vragen.

3. “Ik kan alles”

Het is altijd mooi meegenomen als je zelfverzekerd bent, maar probeer niet te bluffen. Het komt onoprecht over. Tevens is de kans dat je door de mand valt groot. Je hebt uiteraard liever dat je werkgever blij verrast wordt dan teleurgesteld.

4. “Mijn ex-werkgever was heel slecht”

Ten eerste bereik je hier helemaal niets mee. Je komt snel over als een persoon die achter de rug om negatief spreekt. De recruiter kan hierdoor bang zijn dat je ook bij een toekomstige werkgever je zo zult uiten. Dit zou natuurlijk niet goed zijn voor de naam van de werkgever.

5. “Mijn valkuil is dat ik te perfectionistisch ben”

Deze uitspraak is erg afgezaagd en voor de hand liggend. Tuurlijk wil een werkgever dat je alles op alles zet om het gewenste resultaat te bereiken. Zeggen dat je te perfectionistisch bent is echter niet oprecht en geloofwaardig. Verzin iets nieuws!

6. “Ik heb de baan heel hard nodig”

Ook deze uitspraak is niet al te charmant en zal je niet verder helpen. Je lijkt wanhopig en de recruiter zal uiteindelijk toch kiezen voor de kandidaat die het meest bij de functie past.

7. “Ik heb geen vragen”

Stel een goede vraag en laat zien dat je goed geïnformeerd bent. Vraag naar specifieke werkzaamheden en doelen van het bedrijf. Door goed te luisteren en relevante vragen te stellen, kom jij geinteresseerd over.

Nog druk opzoek naar een passende (bij)baan? Zoek een baan die goed aansluit bij jouw sterke of misschien wel zwakke punten. Ben jij bijvoorbeeld degene die door alle werkcolleges heen praat? Op de website van YoungCapital vindt je veel callcenter vacatures waarbij jij goed uit de verf zult komen!

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”0px” bordercolor=”#01a6d3″ highlightposition=”left” content_alignment=”left” link=”https://www.loopbaanhulp.nl/contact/” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”Plaats jouw aanvraag” title=”Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio” description=”Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][/tagline_box]
Start vergelijk

Loopbaancoaches vergelijken in jouw regio?

Geheel vrijblijvend en binnen 24 uur reactie.
Start vergelijk
Veelvoorkomende fouten sollicitatiegesprek

Waarom Loopbaanhulp.nl?

  • Gekwalificeerde loopbaancoaches
  • In heel Nederland werkzaam
  • Binnen 24 uur meerdere offertes
  • Vergelijk coaches en kies
  • 100% gratis en vrijblijvend

Loopbaanhulp.nl heeft een landelijke dekking van gekwalificeerde loopbaancoaches, die zijn aangesloten bij brancheorganisaties zoals:

Loopbaancoaches keurmerken

In jouw regio. Gratis en vrijblijvend.

Vind in heel Nederland de beste coaches

Ook interessant voor jou

Inspiratie voor jouw loopbaan.

Ga naar de bovenkant