3 tips voor een betere cashflow

Cashflow wordt ook wel liquiditeit genoemd. Als ondernemer is het belangrijk om een gezonde cashflow te hebben. De cashflow geeft aan in welke mate een onderneming lopende betalingsverplichtingen kan voldoen. Lees verder voor drie handige en simpele tips om je cashflow te verbeteren!

Tip 1. Let op je betalingsgedrag

Voor je cashflow is het van groot belang dat debiteuren op tijd betalen, maar ook je eigen betalingsgedrag is van belang. Als ondernemer is het belangrijk om een prioriteitenlijstje te maken met strategische betalingen, zodat je lonen en belasting netjes op tijd kunt betalen.

Tip 2. Verkoop facturen

De beste manier om snel de betaling van debiteuren te ontvangen is door deze te verkopen aan bijvoorbeeld Factuur Voldaan. Door facturen te verkopen ontvang je binnen 24 uur de betaling, waardoor je vrijwel direct de betaling ontvang. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je een bepaald percentage van je inkomsten afdraagt aan deze partij. Er wordt een vast percentage per factuur gevraagd. Dit percentage is afhankelijk van hoeveel facturen je per maand verkoopt.

Tip 3. Debiteurenbeheer in orde

Het verkopen van je facturen is natuurlijk een optie, maar de meeste ondernemers sturen gewoon facturen. Het is dan enorm belangrijk dat klanten op tijd betalen. Zorg daarom voor een goed credit management en maak afspraken met debiteuren betreft de betaling. Door goede afspraken te maken voorkom je dat facturen laat of zelfs helemaal niet betaald worden. Een goede manier om je klanten vroeger te laten betaling is door ze een kleine korting te geven. Deze positieve impuls zorgt ervoor dat ze sneller de betaling van je debiteuren ontvangt.

Het belangrijkste voor een goede cashflow is dat je als ondernemer een goed overzicht hebt in de betalingsbalans. Je moet goed weten hoeveel geld in- en uitgaat en wanneer dit gebeurd. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag