Op zoek naar een burn-out coach?

1. Plaats jouw aanvraag via ons contactformulier
2. Onze burn-out coaches reageren binnen 24 uur
3. Ontvang vrijblijvend informatie en advies

Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Je aanvraag is 100% gratis en vrijblijvend

Wat is een burn-out?

Een burn-out komt in de meeste gevallen geleidelijk aan binnensluipen. Het is een gevolg van uitputting en vermoeidheid. Geen energie, lusteloosheid, een gespannen gevoel en snel geïrriteerd raken horen allemaal bij een burn-out. Dit ontstaat na chronische overbelasting, waarbij geen tijd is genomen om te herstellen. Iedereen krijgt wel eens te maken met stresssituaties. Stress is ook helemaal niet erg, maar houdt de stress te lang aan? Dan ligt een burn-out al snel op de loer.

Herken een burn-out

Wat zijn de symptomen van een burn-out? De volgende klachten zijn veelvoorkomend:

  • Vermoeidheid (een van de eerste symptomen) en gevoel van uitputting
  • Opgejaagd en gespannen gevoel
  • Weinig energie
  • Snel geïrriteerd raken
  • Nergens zin in hebben
  • Paniek- of angstaanvallen
  • Snelle hartslag
  • Hoofdpijn en/of buikpijn

Herken jij je in bovenstaande klachten? Neem dit dan serieus en zet samen met een burn-out coach de eerste stap naar herstel.

Burn-out niet altijd werkgerelateerd

In de meeste gevallen is een burn-out werkgerelateerd. Problemen op het werk, een hele hoge werkdruk of geen werkbare werksfeer zijn oorzaken van overspannenheid en een burn-out. Herken je de klachten, maar is je werk hier niet de oorzaak van? Vaak wordt gedacht dat een burn-out altijd werkgerelateerd is, maar niets is minder waar. Ook een traumatische ervaring of problemen in het gezin of in de familie kunnen zorgen voor burn-out klachten. Schakel de hulp in van een coach om inzicht te krijgen in de oorzaak en deze op de juiste manier aan te pakken.

Waarom hebben zoveel mensen last van een burn-out?

Overspannenheid en een burn-out komen steeds vaker voor. Dit is ook niet zo gek, want we leven tegenwoordig in een hectische en snelle wereld. We stellen hoge eisen aan onszelf, hebben een druk (gezins)leven en we willen het op het werk ook graag perfect doen. Daarnaast zijn we door de smartphones 24 uur per dag bereikbaar en worden we blootgesteld aan veel informatie die we moeten verwerken. Van oorsprong zijn we hier niet op ingesteld, hierdoor is er al snel sprake van overbelasting. Gaat dit in combinatie met problemen op het werk, een hoge werkdruk, of misschien wel onrustige situaties in het gezin? Dan is het heel belangrijk om te weten hoe je met deze situaties om kunt gaan om een burn-out te voorkomen.

Wat doet een burn-out coach?

Te lang doorlopen met stress, ongeacht de oorzaak, is ongezond. Een burn-out coach helpt je de oorzaak van de burn-out klachten te achterhalen. Hij of zij gaat met je in geprek en helpt je de problemen aan te pakken. Je krijgt bijvoorbeeld advies over jouw levensstijl en je wordt begeleid bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Heeft jouw leven misschien een drastische wending nodig? Of moeten er vaste patronen worden doorbroken? Een burn-out coach weet de vinger op de zere plek te leggen en helpt je bij het herstel.

Een burn-out coach in jouw regio

Wil jij een burn-out coach inschakelen in jouw woonplaats? Via Loopbaanhulp.nl vind je snel en gemakkelijk een burn-out coach die je verder helpt. Vul het contactformulier gratis in en je ontvangt binnen 24 uur vrijblijvende offertes van coaches uit jouw regio.

Neem contact op

Informatie aanvragen over burn-out coaching?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Neem contact op