Outplacementbegeleiding op maat

Voor een nieuwe richting in jouw loopbaan

Outplacement

Gaat je werkgever je contract beëindigen, heb je zelf het besluit genomen om ontslag te nemen of dreigt er een collectief ontslag door een reorganisatie? Misschien komt het onverwachts of had je het al aan zien komen? Hoe dan ook, in de meeste gevallen zal een situatie als deze veel vragen en twijfels bij je oproepen. Waarom moet mij dit overkomen? Hoe nu verder? Om het juiste vervolgpad van je carrière te vinden kun je rekenen op Loopbaanhulp.nl voor de beste loopbaancoaches die je helpen bij je outplacementtraject. Samen gaan we zorgen dat nieuwe deuren in jouw loopbaan geopend worden.

Wat betekent outplacement?

Wanneer je werkgever jouw contract wil beëindigen, is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt, bijvoorbeeld in een vaststellingsovereenkomst. Maar wat spreek je af? Je kunt vaak kiezen tussen een ontslagvergoeding of outplacement. We kunnen outplacement omschrijven als een betaalde heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Oftewel; je gaat op zoek naar een nieuwe baan. Kies je voor een vergelijkbare baan of wil je het roer omgooien? Bij een outplacement krijg je een vastgestelde periode om een nieuwe baan te vinden. Benut deze tijd zo effectief mogelijk met behulp van een loopbaancoach.

Loopbaancoaching bij outplacement

Een loopbaancoach kan je op een persoonsgerichte en doelgerichte wijze begeleiden bij het hervatten van je carrière. Ontslag hoeft niet altijd als negatief gezien te worden. Vaak is het een ideaal moment om eens stil te staan bij wat je nu echt wilt. Wie ben je? Wat zijn je talenten en ambities? Hoe ziet jouw ideale loopbaan eruit? Het kan zijn dat je op dezelfde voet verder wil, maar je kunt deze situatie ook aangrijpen om het anders aan te pakken. Een carrièreswitch of een eigen bedrijf? De mogelijkheden zijn talrijker dan je misschien denkt. Een loopbaancoach zal al deze vragen opwerpen, zodat je een beter beeld krijgt van jezelf en je toekomstige loopbaan!

Hoe werkt een outplacementtraject?

Er bestaat geen standaardprocedure voor een outplacementtraject; simpelweg omdat ieder mens anders is. Een loopbaancoach is erin getraind om per individu een passend outplacementtraject op te stellen. Je kunt rekenen op concrete trainingen en het aangereikt krijgen van de juiste tools die je helpen om jouw nieuwe carrièrepad te vinden. Denk bijvoorbeeld aan trainingen voor het verbeteren van je CV, voor effectiever solliciteren, het inzetten van social media, leren netwerken etc. Met de hulp van een loopbaancoach zul je met meer inzicht in jezelf, meer motivatie, meer zelfvertrouwen en met een positieve blik op de toekomst je weg vinden!

Neem hier contact met ons op

Komt er binnenkort een einde aan jouw arbeidscontract? Neem dan online contact met ons op. We brengen je graag in contact met ervaren en deskundige loopbaancoaches die je prima kunnen helpen met je outplacement-traject. Onze loopbaancoach neemt binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Start vergelijk

Loopbaancoaches vergelijken in jouw regio?

Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes. Gratis en vrijblijvend.
Start vergelijk

Waarom Loopbaanhulp.nl?

  • Gekwalificeerde loopbaancoaches
  • In heel Nederland werkzaam
  • Binnen 24 uur meerdere offertes
  • Vergelijk coaches en kies
  • 100% gratis en vrijblijvend

Loopbaanhulp.nl heeft een landelijke dekking van gekwalificeerde loopbaancoaches, die zijn aangesloten bij brancheorganisaties zoals:

Loopbaancoaches keurmerken

Vergelijk coaches

In jouw regio. Gratis en vrijblijvend.

Direct een coach vinden in: