Op zoek naar een re-integratiebureau?

1. Plaats jouw aanvraag via ons contactformulier
2. Onze re-integratiebureaus reageren binnen 24 uur
3. Ontvang vrijblijvend informatie en advies

Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Je aanvraag is 100% gratis en vrijblijvend

Re-integratie: weer terug aan het werk

Ben je langdurig werkloos geweest of heb je vanwege ziekte je werk een tijdlang neer moeten leggen? Dan kun je een beroep doen op begeleiding bij re-integratie. Re-integratie betekent dat je weer aan het werk gaat. Het is niet altijd gemakkelijk om na een lange tijd weer een geschikte baan te vinden. Keer je terug naar een gelijksoortige baan als voorheen of zoek je nu ander werk? Kun je terecht bij je eigen werkgever of moet je op zoek naar een andere werkgever?

Terug aan het werk, maar hoe?

Je staat er niet alleen voor. Hier ben je op het juiste adres voor meer informatie over re-integratie. We brengen je graag in contact met de beste re-integratie begeleiders bij jou in de buurt. Je wilt na een langdurige ziekte of werkloosheid waarschijnlijk graag weer aan het werk, maar het is ook een spannende stap. Het zal veel vragen bij je oproepen, zoals: Wat zijn mijn rechten en plichten? Binnen hoeveel tijd moet ik aan het werk zijn? En hoe vind ik weer een geschikte baan? Onze re-integratie begeleiders geven je graag antwoord op al je vragen over jouw re-integratie en staan voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij snel weer op je plek zit!

Re-integratie eerste spoor en tweede spoor

Bij re-integratie maken we een onderscheid tussen re-integratie eerste spoor en re-integratie tweede spoor. Het eerste spoor betekent dat je weer bij dezelfde werkgever terechtkomt. Misschien kun je hetzelfde werk gaan verrichten, maar in sommige gevallen zijn er bepaalde aanpassingen nodig. Het voordeel van re-integratie eerste spoor is dat je niet hoeft te solliciteren. Kun je niet meer terecht bij je werkgever, dan verplicht de Wet Verbetering Poortwachter je werkgever om je een re-integratietraject aan te bieden. Als de werkgever daar zelf niet voldoende kennis voor in huis heeft, gebeurt dit via een professionele re-integratie begeleider.

Hoe werkt re-integratie begeleiding?

Re-integratie begeleiding, wat kan je daarvan verwachten? Je re-integratiebegeleider gaat kijken naar jouw persoonlijke situatie en zal in overleg met jou een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Je begeleider zal onder meer coachingsgesprekken met je voeren om erachter te komen welke baan bij jou past. Vervolgens wordt er gekeken naar wat de mogelijkheden zijn op de huidige arbeidsmarkt. Soms kan het nodig zijn om extra trainingen, bijscholingen of een nieuwe opleiding te volgen. Ook sollicitatietraining vormt vaak een onderdeel van re-integratie begeleiding. Tijdens de re-integratie begeleiding ga je actief op zoek naar geschikte jobs en kun je ondertussen rekenen op alle steun van je re-integratie begeleider.

Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over re-integratie? Ben je op zoek naar een re-integratie begeleider? Vraag dan hier meteen online een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze coaches in jouw regio. Ontdek wat de mogelijkheden zijn, zodat je snel weer met succes je carrière kunt hervatten.

Neem contact op

Meer informatie ontvangen over re-integratie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Neem contact op