Wanneer een loopbaantraject volgen? Waarom wachten? 2017 wordt jouw jaar!

Een loopbaan is vrijwel nooit een rechte weg. Gedurende je loopbaan kun je onverwachte tegenslagen meemaken; je functie verdwijnt vanwege een reorganisatie, gedwongen ontslag, je raakt uitgekeken op je baan, de balans tussen werk en privé raakt zoekt, ect. Dit zijn allemaal situaties waarin het aan te raden is om een loopbaantraject te volgen bij een deskundige loopbaanadviseur.

Loopbaantrajecten zijn aan de orde van de dag

Je bent niet de enige die weleens twijfelt aan zijn of haar carrière. Het komt veelvuldig voor, bij zowel starters als ervaren werknemers en doorgewinterde ondernemers. Het is belangrijk dat je jouw twijfel op tijd erkent en ermee aan de slag gaat door uit te zoeken wat je graag wilt. Het volgen van een loopbaantraject is dan beslist aan te bevelen. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat werkgevers hun werknemers loopbaantrajecten aanbieden om een beter beeld van hun loopbaan te krijgen of om zich te oriënteren na een reorganisatie of vanwege een outplacementtraject.

Meer dan een zakelijk gesprek

Een loopbaantraject bestaat uit meer dan enkele zakelijke gesprekken met een loopbaanadviseur. Je gaat onderzoeken waar jouw kracht ligt en wat je echt wilt. Omdat dit heel persoonlijk is, kan een loopbaantraject voor iedereen anders zijn. Naast coachingsgesprekken, doe je misschien testen als persoonlijkheidstesten en beroepskeuzetesten en volg je eventueel workshops en trainingen. Omdat bij loopbaanhulp veel persoonlijke zaken aan de orde komen, is het van belang dat je vertrouwen hebt in je loopbaanadviseur. Voordat je met een loopbaanadviseur in zee gaat, is het aan te raden om meerdere professionals met elkaar te vergelijken.

Wat is het doel van een loopbaantraject?

Het doel van een loopbaantraject is dat je aan het einde duidelijk voor ogen hebt wat je met je carrière aan wilt. Je kunt een duidelijk beeld schetsen van hoe jouw droombaan eruitziet. Je weet over welke kwaliteiten je beschikt en hoe je die kunt inzetten om succesvol te zijn in je werk. Maar dat niet alleen, het is ook belangrijk dat je weet hoe je jouw ideale baan kunt krijgen. Daarvoor ga je in de laatste fase van het loopbaantraject een plan van aanpak opzetten. Misschien is het nodig om een bijscholing te volgen of kun je wel wat extra tips en training gebruiken om succesvol te solliciteren.

Met plezier aan de slag in 2017!

Uiteindelijk is het dus de bedoeling dat je gauw weer op je plek zit en met plezier aan het werk gaat. Een succesvolle carrière bestaat niet alleen uit een job waarmee je aan het einde van de maand je rekeningen kunt betalen, maar het is ook belangrijk dat je er plezier in hebt en er voldoening uithaalt! Investeer in jezelf en start 2017 met een loopbaantraject. Twijfel je nog? Vraag dan eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan bij een loopbaancoach in jouw regio.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag