Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

4 Tips om uit je carrière dip te komen

Je gaat op maandagmorgen met pijn in je buik naar je werk, je voelt je voortdurend moe en lusteloos en je bent snel geïrriteerd? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een carrière dip. Iedereen krijgt er vroeg of laat weleens mee te maken. Maar wat doe je eraan? Je huidige baan opzeggen? Gewoon doorgaan en wachten tot het overgaat? We geven je hier enkele tips om uit je carrière dip te komen.

1. Waarom ben je niet meer tevreden?

Het achterhalen van de oorzaak waarom je je niet meer prettig voelt met je huidige baan is de eerste stap naar een oplossing. Komt het door de bedrijfscultuur? Wordt er te veel van je geëist? Of zou je juist uitdagender werk willen? Zijn het misschien de werktijden of de reistijd? Is er een collega waar je niet goed mee overweg kunt? Is je salaris te laag? Probeer voor jezelf duidelijk de vinger op de zere plek te leggen. Zo kom je erachter wat de volgende stap is om jezelf uit je carrière dip te halen.

2. Signaal tot verandering

Zie een carrière dip als een signaal voor verandering. Er is altijd een reden waarom je je niet prettig meer voelt binnen je huidige baan. Als je voor jezelf duidelijk kunt omschrijven waarom je in een carrière dip zit, dan kun je als volgt actie ondernemen. Bekijk eens de mogelijkheden binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Zie je daar functies die beter bij je passen? Is het mogelijk om op een andere afdeling te gaan werken? Kun je misschien bepaalde interessante taken naar je toetrekken? Ga het gesprek aan met je leidinggevende en collega’s. Zie je geen mogelijkheden binnen het bedrijf, dan ligt er buiten nog een hele wereld voor je open!

3. Ga op zoek naar nieuwe kansen

Je hoeft niet meteen je huidige baan op te geven. Je kunt best op je gemak eens op zoek gaan naar nieuwe kansen. Dit zal ervoor zorgen dat je je minder machteloos voelt; je hebt je carrière zelf in de hand. Er zijn vast allerlei mogelijkheden om jouw carrière een nieuwe boost te geven. Je zou bijvoorbeeld naast je bestaande baan een bijscholing of omscholing kunnen volgen in je vrije tijd. Is er iets dat je echt heel leuk vindt? Het hoeft niet direct te maken te hebben met je huidige functie!

4. Schakel de hulp in van een loopbaancoach

Vind je het lastig om zelfstandig uit je carrière dip te komen, schroom dan niet en schakel een loopbaancoach in. Je zult veel inspiratie putten uit de begeleiding van een loopbaancoach en mogelijk nieuwe kanten van jezelf ontdekken die je een heel ander perspectief op je carrière bieden. Wacht niet langer en vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van loopbaancoaches in jouw omgeving! Je vergelijkt gemakkelijk de verschillende loopbaancoaches en kiest degene die het beste bij jou past. Je bent je carrière dip dan vast snel te boven!