5 bijscholingen die je carrière in de lift helpen

Hoe doe je dat, je carrière een nieuwe impuls geven of misschien wel een carrièreswitch maken? Heb je er al eens over nagedacht om een bijscholing te volgen? Ook als je al heel lang naar een nieuwe baan zoekt en steeds misgrijpt, dan kan het nuttig zijn om eens te bedenken welke kennis, vaardigheden of competenties je mist om de volgende keer wel je slag te slaan. Denk bij nascholingen niet alleen aan cursussen binnen jouw vakgebied, maar denk ruimer. We geven je hier 5 tips voor bijscholingen die je carrière in de lift helpen.

1. Cursus projectmanagement

Organisaties hebben meer dan ooit goede projectmanagers nodig en ook medewerkers die weten hoe ze een project soepel kunnen laten verlopen. Het maakt niet uit in welke sector je werkzaam bent, binnen vrijwel elke sector wordt er vandaag de dag projectmatig gewerkt. In een cursus projectmanagement leer je alles over doelen stellen, plannen opstellen en analyseren, planningen maken, de uitvoering, het omgaan met verschillende belangen en communicatie. Deze competenties zijn binnen veel beroepen en functies van groot belang. Na het volgen van een dergelijke cursus is de kans groot dat je bij je volgende sollicitatie een streepje voor hebt!

2. Cursus digitale marketing

Heb je altijd al een grote interesse gehad in de digitale media en de mogelijkheden die zij vandaag op professioneel niveau bieden? Dan is dit misschien wel de bijscholing die jouw carrière in de lift helpt. Zeker als je in de commerciële sector werkzaam bent, kan kennis van zaken op dit vlak je carrière een nieuwe impuls geven. Ook marketeers, communicatiemedewerkers en contentspecialisten hebben hier veel baat bij. De ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing volgen elkaar in een rap tempo op. Denk aan online advertising, social media trends, mobile marketing en affiliate marketing. Ben jij nog wel helemaal bij de tijd? Verfris en vernieuw je kennis en vaardigheden en creëer daarmee betere carrièrekansen voor jezelf.

3. Cursus boekhouding

Heb je er al eens aan gedacht om zelfstandig ondernemer te worden? Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp’er aan de slag te gaan en zelf hun carrière vorm te geven. Overweeg je ook om die stap te nemen, dan is het wel belangrijk dat je wat van boekhouding afweet. Hoewel je natuurlijk een professionele boekhouder kunt inschakelen, is het toch van groot belang dat je weet wat er allemaal bij de boekhouding komt kijken. Een cursus boekhouding helpt je om daar een goed inzicht in te krijgen. Op die manier wordt het ook gemakkelijker om het gesprek aan te gaan met een boekhouder; je spreekt als het ware ‘dezelfde taal’. Met voldoende kennis van boekhouden kun je straks als ondernemer betere beslissingen nemen voor je zaak op financieel en fiscaal vlak.

4. Volg een taalcursus

Welke talen worden er veel binnen jouw vakgebied gesproken? Maak je misschien meer kans op die droombaan als je een vreemde taal spreekt? Het is geen geheim meer dat organisaties binnen ons land steeds vaker internationaal georiënteerd zijn. Als je dan mee wilt blijven draaien, zul je je talen moeten spreken. Heb je ooit weleens Engelse les gehad en spreek je wel een woordje in die taal? Mogelijk is dat nu niet meer voldoende of is je kennis van deze taal diep weggezonken? Aarzel dan niet om een cursus Engels te volgen om je niveau weer op peil te brengen. Misschien worden er binnen de organisatie waar je werkt wel hele nieuwe internationale markten aangeboord? Spring dan in op deze tendens door de taal van deze markten te leren en daarmee je kansen op een te gekke baan of een promotie te vergroten.

5. Cursus presenteren

Heb je er al eens bij stilgestaan dat solliciteren eigenlijk ook gewoon presenteren is? Je presenteert jezelf. Je kunt nog zo goed zijn in je vak, maar als je dat niet goed weet over te brengen, omdat je jezelf niet goed weet te presenteren, dan kan die droombaan zo aan je neus voorbijgaan. Ben je misschien snel gespannen? In een cursus presenteren leer je hoe je hiermee om kunt gaan. Daarnaast leer je technieken om op een prettige en overtuigende manier te communiceren. Je leert om op een natuurlijke manier anderen te boeien en te inspireren, door jouw persoonlijke stijl te combineren met doeltreffende presentatie- en communicatietechnieken. Een dergelijke cursus zal ook je zelfvertrouwen een boost geven!

Hoe vergroot ik mijn kansen op een leuke baan?

Wil je ontdekken waarom je steeds geen succes hebt met solliciteren? Wil je graag inzicht in waarom je niet meer lekker in je vel zit bij je huidige baan? Welke competenties mis je om jouw doelen te bereiken? Weet je niet wat je volgende carrièrestap wordt en hoe je jouw loopbaan in de lift kan helpen? Of loop je met andere loopbaanvragen rond? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We brengen je graag in contact met loopbaancoaches in jouw omgeving, die je hiermee kunnen helpen.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag