5x carrièrekansen in coronatijden

Een nieuwe baan vinden is niet altijd gemakkelijk, maar wat als je deze zoektocht ook nog eens in coronatijden moet uitvoeren? Berichten over bedrijven die omzet verliezen en arbeidstijdverkorting aanvragen zijn aan de orde van de dag. Hoe ga jij hiermee om? Ga je bij de pakken neerzitten? Hoewel het vreemde tijden zijn, liggen er toch kansen op de arbeidsmarkt. Door te laten zien dat jij kansen grijpt, zul je in de toekomst sneller je droombaan vinden! We gaan hier in op 5x carrièrekansen in coronatijden!

1. Spring in bij ziekteverzuim

Misschien was het jouw doel om een vaste baan te vinden? Als deze momenteel niet voor het oprapen liggen, kun je dit idee even opzijleggen. Je wilt niet stil blijven zitten! Grijp dan de kans om her en der in te springen bij bedrijven die te maken hebben met gebrek aan personeel door ziekteverzuim. Het gaat om tijdelijke jobs en de kans op een vaste baan is hier waarschijnlijk klein. Toch kunnen dit waardevolle ervaringen zijn. Je krijgt de mogelijkheid om een kijkje te nemen binnen diverse organisaties. Doe daar je voordeel mee. Welke soort bedrijven spraken je aan? Waar was de werksfeer het prettigste en waarom? Je krijgt zo een beter idee van wat je wilt.

2. Extra medewerkers nodig vanwege de crisis

Hoewel sommige sectoren stilliggen, zijn er andere sectoren die vanwege de coronacrisis juist op zoek zijn naar extra medewerkers. Ga op zoek naar binnen welke sectoren er meer mensen nodig zijn. Binnen wat voor soort bedrijven is er nu extra werk en binnen welke functies? Enkele voorbeelden van organisaties, waar op het moment veel vacatures openstaan, zijn zorginstellingen, supermarkten, bezorgdiensten en webshops. Solliciteer naar functies waar je met jouw ervaring en competenties aansluiting vindt. Of ga juist eens op zoek naar iets nieuws!

3. Probeer iets nieuws uit!

Bleef je tot voor kort altijd ronddraaien binnen jouw comfortzone, maar wilde je stiekem altijd al een keer iets nieuws proberen? Grijp dan nu je kans om deze switch te maken. De coronacrisis kan een goede reden zijn om het roer om te gooien. Zijn er banenkansen in een andere sector, waar je niet bekend mee bent, maar waar je wel heel nieuwsgierig naar bent? Waarom niet? Ga ervoor! Veel opleidingsinstituten bieden momenteel ook online versies van hun cursussen aan. Misschien dat je je op deze manier gemakkelijk kunt bijscholen om meer kans te maken op een baan?

4. Een baan die ertoe doet

Nog nooit eerder hoorde je zoveel over ‘vitale beroepen’ als ten tijde van de coronacrisis. Weet je niet goed wat je wilt, maar weet je wel dat je een baan wilt die ertoe doet binnen de samenleving en waar altijd veel werk in is? Focus je dan eens op de vitale beroepen. Hieronder valt een hele waaier aan functies binnen uiteenlopende sectoren, denk aan: de zorgsector, onderwijs, politie en defensie, beroepen met betrekking tot de voedselvoorziening, transport, etc. Denk eens na op welke manier jij iets wilt betekenen binnen de samenleving om deze draaiende te houden.

5. Voor jezelf beginnen

Slaag je er niet in om binnen de huidige situatie een baan te vinden? Dan is er nog een oplossing; creëer je eigen loopbaan door voor jezelf te beginnen als zzp’er. Voordat je deze stap neemt, is het essentieel dat je goed onderzoekt waar vraag naar is en waar jij goed in bent. Het is belangrijk dat je precies weet waar jij als ondernemer op in kunt spelen, zodat de kans groot is dat jouw onderneming succesvol is. Maak van de tijd die je thuis zit gebruik door onderzoek te doen naar de markt en je doelgroep en om je goed voor te bereiden op het ondernemerschap en het opstarten van je eigen bedrijf.

Vlot aan slag met de hulp van een loopbaancoach

Vind je het lastig om je weg te vinden op de arbeidsmarkt? Heeft het coronavirus jouw carrièreplannen in de war gestuurd? Weet je even niet meer hoe je nu verder moet? Doe dan hier een beroep op een loopbaancoach om samen een passende oplossing te vinden. Met de hulp van een loopbaancoach zit je sneller weer op je plek. Neem hier contact met ons op voor meer informatie.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag