5 redenen waarom jij een flexwerkplek moet proberen

Werk jij regelmatig vanuit huis? Dan is het zeker een aanrader om te kiezen voor een flexwerkplek. Steeds meer thuiswerkers en ZZP’ers maken gebruik van flexwerkplekken. Bijna 25% van de ZZP’ers in Nederland kiest voor een flexwerkplek. Overweeg jij om te gaan werken in een zogenoemde co-workingspace? In dit artikel geven we 5 redenen waarom ook jij een flexwerkplek moet proberen!

1. Ontmoet nieuwe (flex)collega’s

Als je regelmatig of zelf fulltime vanuit huis werkt dan is de kans groot dat je sociaal contact met je collega’s mist. Natuurlijk ben je veel aan het telefoneren en videobellen, maar dat is toch anders. Als je aan het werk gaat op een flexwerkplek, dan ontmoet je allemaal andere ondernemers. Naast het sociale contact biedt het werken in een coworking ruimte ook de mogelijkheid om te gaan netwerken. Op flexwerkplekken zijn natuurlijk meerdere ondernemers, thuiswerkers, freelancers en zzp’ers aan het werk.

2. Flexwerken kan overal

Het werken op een flexwerkplek wordt ook wel “flexwerken” of “flexen” genoemd. Het aantal flexwerkplekken in ons land is de afgelopen jaren flink toegenomen, waardoor er in iedere stad wel een fijne flexwerkplek te vinden is. Flexwerken is erg makkelijk. Je kunt eenvoudig een werkplek huren om vervolgens direct aan het werk te gaan en gebruik te maken van de faciliteiten op de locatie. Op Flexwerkplek.nl kan je gemakkelijk een flexwerkplek bij jou in de buurt zoeken.

3. Inspirerende werkplek

Flexwerkplekken zijn altijd zo ingericht dat je er fijn kunt werken. Ook de sfeer in de ruimte motiveert om net als iedereen hard aan de slag te gaan. Een ander voordeel is dat je zelf een locatie kunt kiezen voor het flexwerken. Door gebruik te maken van verschillende flexwerkplek locaties is geen dag hetzelfde. Je kan natuurlijk het gebruik van je thuiswerkplek en flexwerkplekken combineren om iedere dag gemotiveerd in een andere omgeving aan de slag te gaan.

4. Ideale ontmoetingsruimte

Voor een zakelijke ontmoeting op zoek naar een geschikte ruimte? Dan zijn er genoeg flexwerkplekken waar je een vergader- of ontmoetingsruimte kunt huren. Zo kan je zakelijke contacten op een professionele manier verwelkomen.

5. Maak gebruik van faciliteiten

Flexwerkplekken zijn altijd voorzien van allerlei faciliteiten, waarvan jij gebruik kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan razendsnelle wifi, toiletten en natuurlijk een koffieautomaat. Bij sommige flexwerkplekken kan je zelf genieten van een lekkere lunch.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag