5 tips om te ondernemen naast je baan

Steeds meer mensen beginnen met ondernemen naast hun baan. Dit zorgt ervoor dat je verzekerd bent van een inkomen en daarnaast kan werken aan het verwezenlijken van je droom. Parttime ondernemen is in Nederland dan ook enorm populair. Ben jij van plan om te ondernemen naast je baan? Lees onze 5 tips voor een succesvolle parttime onderneming.

Tip 1. Minder vrije tijd

Als je gaat ondernemen naast je baan is het belangrijk om vrije tijd op te offeren. Dit betekent dat je minder tijd hebt voor gamen, tv kijken, sporten en noem zo maar op. Als je gaat ondernemen naast je fulltime baan zal je vrije tijd moeten opofferen om succesvol te worden.

Tip 2. Professionele uitstraling

Het is belangrijk dat je bedrijf eruit ziet alsof dit je volle focus heeft. Een professionele uitstraling is enorm belangrijk om er een succes van de maken. Je wilt niet dat je bedrijf uitstraalt dat je het ondernemen naast je vast baan doet. Laat daarom een professioneel logo ontwerpen en zorgt ervoor dat je bedrijf eruit ziet alsof er fulltime aan gewerkt wordt.

Tip 3. Blijf binnen de grenzen

Als je gaat ondernemen naast je baan is het belangrijk om grenzen te stellen. Je vast baan, je onderneming en je priveleven moet je gescheiden houden. In de tijd van de baas kan je dus niet werken aan je eigen onderneming. Ook is het belangrijk om je tijd goed in te delen zodat je privéleven niet alleen uit ondernemen bestaat.

Tip 4. Werkgever inlichten

Als je een onderneming wilt starten naast je vaste baan is het verstandig om je baas in te lichten. Zolang je niet in dezelfde vijver gaat vissen dan heeft je baas weinig reden om er tegen te zijn.

Tip 5. Startkapitaal

Als ondernemer kan je starten met een klein kapitaal, maar het is wel belangrijk dat je een beetje kapitaal hebt om in je onderneming te stoppen. Starters zonder geld hebben weinig tot geen kans om er een succes van te maken.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag