5 tips voor gezond werken op kantoor

Bij een kantoorbaan zit je, vaak in een slechte houding, meer dan 6 uur per dag. Veel mensen die op kantoor werken hebben dan ook regelmatig last van schouder, rug en/of nekklachten door een verkeerde zithouding. Te weinig bewegen op kantoor is dus erg slecht, maar hoe kan je ervoor zorgen dat je gezonder werkt op kantoor? In dit artikel geven wij 5 handige tips voor gezond werken. Werk actiever, productiever en dus ook gezonder met onderstaande tips!

Tip 1. Zorg voor een band met collega’s

Misschien niet het eerst waar je aan dacht na toen je dit artikel bezocht. Maar het leren kennen van je collega’s en een band opbouwen is erg belangrijk. Het zorgt natuurlijk voor gezelligheid op kantoor, maar ook werkt iedereen productiever. Ook zorgt een goede band voor de nodige ontspanning tussen je werk door. Even kletsen over andere onderwerpen of samen een rondje in de buitenlucht lopen is een korte pauze dat erg goed voor je is.

Tip 2. Zit-sta of fiets werkplekken

Zit-sta en fiets werkplekken worden tegenwoordig steeds populairder. Een fiets werkplek zorgt ervoor dat je beweegt tijdens het werken. Bij een zit-sta werkplek is het bureau in hoogte verstelbaar, waardoor je zowel zittend als staand kunt werken. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van lichamelijke klachten. Een zit-sta bureau op je werkplek maakt het werken op kantoor zeker een stuk gezonder.

Tip 3. Kantoorplanten

Het is bewezen dat kantoorplanten zorgen voor een verhoogde productiviteit en creativiteit. Dit komt doordat planten zorgen voor meer zuurstof in de lucht. Naast dit grote voordeel zijn kantoorplanten natuurlijk ook erg mooi en zorgen ze voor meer sfeer op kantoor.

Tip 4. Ga naar buiten

Als je de hele dag binnen op kantoor aan het werk bent is het aangeraden om in je lunchpauze naar buiten te gaan. Loop een rondje door het park voor de nodige frisse lucht en beweging. De buitenlucht opzoeken tijdens je pauze zal ervoor zorgen dat je je energieker voelt.

Tip 5. Ontspan

Tijdens de werkdag is het belangrijk om je ontspan momenten te nemen. Af en toe korte pauzes om een krantje te lezen, te kletsen met een collega of een bakje koffie te halen zorgen voor de nodige ontspanning. Dit geeft weer extra energie.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag