5 verboden vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is al spannend genoeg, maar wat als je vragen krijgt die je liever niet beantwoordt? Zorg dat je goed voorbereid bent op welke vragen er gesteld kunnen worden. Alle vragen tijdens de sollicitatie dienen relevant te zijn om te kunnen bepalen of jij geschikt bent voor de baan. Daarnaast is het goed om te weten dat er vragen zijn, die niet gesteld mogen worden tijdens een sollicitatie. Het gaat om vragen die discriminatie tot gevolg kunnen hebben. We gaan hier in op 5 verboden vragen tijdens een sollicitatiegesprek en hoe je hiermee omgaat als ze toch worden gesteld!

1. Ben je zwanger of zit dit binnenkort in de planning?

Je mogelijke nieuwe werkgever mag binnen het kader van een sollicitatiegesprek hier niet naar vragen. Jouw plannen met betrekking tot gezinsuitbreiding zijn volstrekt privé. Je mag dus niet geweigerd worden voor het invullen van een vacature, omdat je zwanger bent. Mocht je tijdens de sollicitatieprocedure zwanger zijn, dan ben je ook niet verplicht om dit te vertellen. Ook aan mannelijke kandidaten mag niet gevraagd worden of ze binnenkort gezinsuitbreiding verwachten. Ook mag er tijdens het sollicitatiegesprek niet gevraagd worden naar hoe je de opvang van de kinderen hebt geregeld.

2. Wat is je nationaliteit en je geloof?

Vragen over je nationaliteit en je geloof zijn niet toegestaan tijdens een sollicitatiegesprek, omdat ze tot discriminatie kunnen leiden. Ook mag er niet gevraagd worden naar waar je ouders vandaan komen. Je mag niet afgewezen worden voor een baan vanwege je nationaliteit. Ook vragen over religie zijn verboden. Zo mag er bijvoorbeeld niet geïnformeerd worden of je het Suikerfeest viert of dat je Kerst viert. Wanneer er tijdens een sollicitatie van dit soort vragen worden gesteld, hoef je hier niet op te antwoorden.

3. Hoe staat het met je gezondheid?

Voor vragen over je fysieke en mentale gezondheid tijdens een sollicitatie bestaan speciale regels. In een sollicitatiegesprek mag hier niet direct naar geïnformeerd worden. Er mag wel indirect gevraagd worden of je een dag staand werk kunt volhouden. Er kan een medische keuring worden voorgesteld. Hiervoor dien je zelf eerst toestemming te geven. Deze keuring is enkel toegestaan als er voor de functie speciale eisen zijn op medisch vlak. Daarnaast mag de keuring alleen uitgevoerd worden als je het hele sollicitatieproces hebt doorlopen en je de enige kandidaat bent. Het mag niet gebruikt worden als selectieproces. Weet je van tevoren dat je niet alle taken die tot de functie behoren kunt uitvoeren of heb je een aangepaste werkplek nodig? Dan ben je verplicht dit voordat je aangenomen wordt te melden.

4. Ben je lid van een politieke partij?

Krijg je vragen over je politieke voorkeur, op welke partij je doorgaans stemt of wordt er geïnformeerd naar of je lid bent van een politieke partij? Dan hoef je daar niet op te antwoorden. Het is verstandig om erop te wijzen dat dit niet is toegestaan en niet relevant is voor de functie waar je op solliciteert. Jouw politieke voorkeur mag geen invloed hebben op de beslissing of je de baan wel of niet krijgt.

5. Hoe is je gezinssituatie en wat is je seksuele geaardheid?

Het enige wat voor een werkgever van belang is, is of je over de kennis, vaardigheden en competenties beschikt om de betreffende functie op succesvolle wijze te vervullen. Hiervoor is het niet van belang dat de werkgever weet of je getrouwd bent en of je kinderen of huisdieren hebt. Val je op mannen of vrouwen? Ook vragen over je seksuele geaardheid zijn verboden vragen tijdens een sollicitatiegesprek. In Nederland is de Algemene Wet Gelijke Behandeling van kracht, waarin staat dat werkgevers geen onderscheid mogen maken op grond van nationaliteit, godsdienst, politieke voorkeur en seksuele geaardheid.

Wat als de verboden vragen toch worden gesteld?

Laat je niet van de wijs brengen als een van deze verboden vragen tijdens een sollicitatiegesprek gesteld wordt. Herinner de persoon eraan dat deze vraag niet relevant is om te kunnen beoordelen of deze functie voor jou geschikt is. Je hoeft hier dan ook geen antwoord op te geven. Wist je trouwens dat je van de wetgever hier zelfs over mag liegen? Wordt er gevraagd of je zwanger bent en is dat zo, dan mag je gewoon zeggen dat je niet zwanger bent. Alleen als het gaat om een baan met grote gezondheidsrisico’s voor zwangere vrouwen, dan mag je hier niet over liegen. Worden er tijdens een sollicitatiegesprek verboden vragen gesteld, dan kun je een klacht indienen bij het College voor de Rechten van de Mens.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag