6 simpele tips om een perfecte LinkedIn profielfoto te maken

Ben je op zoek naar een baan of wil je een carrièreswitch? LinkedIn kun je daarbij effectief inzetten. Met je LinkedIn account bereik je al snel honderden of zelfs duizenden mensen. Deze kansen moet je als werkzoekende optimaal benutten, maar hoe doe je dat? Essentieel daarbij is een goede en representatieve profielfoto. Loopbaanhulp.nl deelt 6 simpele tips om een perfecte profielfoto te maken die de kansen op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek aanzienlijk vergoten.

Goed om te weten is dat je geen dure professionele fotograaf nodig hebt. Tegenwoordig zijn we allemaal in het bezit van een smartphone met uitstekende camera’s. Hiermee kun je een perfecte LinkedIn profielfoto maken.

1. Zorg voor een rustige achtergrond omgeving

Een vakantiefoto of een foto die genomen is in het uitgaansleven zijn leuk, maar niet representatief voor een goede LinkedIn profielfoto. Zorg dat de achtergrond rustig is. Met een rustige achtergrond ligt de focus volledig op jouw gezicht en niet op wat er allemaal achter je gebeurt.

2. Goede belichting

Vermijd de flits van de camera. De flits accentueert alle oneffenheden zoals rimpels, pukkeltjes en vlekjes op je gezicht. Hierdoor lijk je ook nog eens ouder. Iedereen heeft deze imperfecties, maar je hoeft ze natuurlijk niet te tonen als dat niet hoeft. De oplossing is om je profielfoto met een natuurlijke belichting te nemen. Een uur na zonsopkomst of een uur voor zonsondergang zijn goede tijdstippen om een profielfoto te maken. De lucht heeft dan vaak een mooie rood/oranje gloed.

3. Selfie time!

Tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken; de poserende mensen voor een selfie. Ook voor je LinkedIn profielfoto een uitstekende manier. Je kunt tegenwoordig gratis een ‘TimerCam-app’ downloaden zodat je 5 of 10 seconden tijd hebt. Zet je telefoon vervolgens tegen een boek of muur. Dit voorkomt dat je arm om de foto komt.

4. Kijk nooit omlaag, maar juist iets naar boven

Wanneer je iets naar boven kijkt krijg je een betere gezichtsuitdrukking. Je hoofd en nek lijken daardoor iets smaller en geeft een frissere uitstraling. Wanneer je naar beneden kijkt gebeurt juist het tegenovergestelde.

5. Zorg voor een passende outfit

Bij een LinkedIn profielfoto komen de schouders en nek vaak in beeld. Zorg er dan ook voor dat dit gedeelte voorzien is van een passend en representatief kledingstuk.

6. Doe normaal, blijf jezelf!

Een veelgemaakte fout is om grappig op de foto te gaan. Heel erg leuk natuurlijk, maar niet geschikt voor een LinkedIn profielfoto. Zorg voor een natuurlijke en spontane lach met een natuurlijke gezichtsuitdrukking.

Succes met het maken van je profielfoto en het vinden van een nieuwe baan!

Neem contact op

Informatie aanvragen over een sollicitatietraining?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Neem contact op