Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Aandacht voor bedrijfscultuur bij solliciteren

Op zoek naar een nieuwe baan? Waar ga je naar op zoek? Een baan die past bij je opleidingen? Een goed salaris? Of een baan dicht bij huis? Dit zijn belangrijke vragen, maar heb je ook al eens nagedacht over de bedrijfscultuur? Loopbaancoaches krijgen vaak te maken met mensen die zich niet prettig voelen op hun werk, vaak ligt de bedrijfscultuur hieraan ten grondslag.

Wat is een bedrijfscultuur?

Onder bedrijfscultuur verstaan we alle normen, waarden, gebruiken en rituelen binnen een organisatie. Het wordt ook wel de ‘ziel van de organisatie’ genoemd. Het gaat erom hoe collega’s met elkaar omgaan. Ook zaken als de manier waarop men zich kleedt, hoe beslissingen worden genomen, de kansen voor werknemers om zich te ontwikkelen en de ruimte die er is voor individualiteit, maken allemaal onderdeel uit van de bedrijfscultuur. Sommige regels zijn zeer uitgesproken, andere zijn er onbewust ingeslopen. De bedrijfscultuur bepaalt grotendeels of iemand zich thuis voelt binnen het bedrijf.

Belang van de juiste bedrijfscultuur

Een baan vinden binnen een bedrijf met een bedrijfscultuur die bij je past is dus essentieel. Er zijn op dit gebied verschillende onderzoeken gedaan met steeds als resultaat dat er een significante relatie bestaat tussen hoe gelukkig een werknemer is met zijn baan en de prestaties die er worden neergezet. Dit is een belangrijk economisch voordeel voor je werkgever. Maar je zult er zelf ook je voordeel mee kunnen doen. Wanneer je betere prestaties levert, heb je mogelijk ook kans op betere carrièrekansen en een hoger salaris op de lange termijn.

Wat past bij mij?

Heb je al eens echt nagedacht over wat voor soort bedrijfscultuur bij je past? Veel mensen die deze vraag krijgen voorgelegd, ontdekken dat ze daar eigenlijk geen antwoord op hebben. Wat kun je hieraan doen? Verdiep je in de soort bedrijfsculturen die er bestaan. Bezoek websites van bedrijven die je interesseren en kijk hoe het bedrijf op je overkomt. Ook uit de stijl van een vacaturetekst kun je vaak al veel opmaken over de bedrijfscultuur. Ga bij jezelf na of je iemand bent die veel structuur en regels nodig hebt of dat je beter functioneert binnen een losse structuur. Houd je van routine of van elke dag een nieuwe uitdaging? Praat ook met vrienden of familie over de bedrijfscultuur waarbinnen zij werken.

Hoe herken je een geschikte bedrijfscultuur?

Het is niet gemakkelijk om bij een eerste kennismaking als een sollicitatiegesprek meteen een goed beeld te krijgen van de bedrijfscultuur. Geef je ogen en oren goed de kost. Hoe gaan de mensen gekleed en hoe praten ze met elkaar. Je kunt ook zelf tijdens je sollicitatiegesprek vragen stellen als: ‘Waarop worden de werknemers hoofdzakelijk beoordeeld?’, ‘Wat is belangrijker: snelheid of kwaliteit?’, ‘Wordt er veel overgewerkt?’, ‘Wordt er veel vergaderd?’, ‘Zijn er doorgroeimogelijkheden en ontwikkelingskansen?’ etc. Zit je niet lekker in je vel bij je huidige baan, ga dan eens praten met een loopbaancoach om meer helderheid te krijgen over wat voor soort baan en bedrijfscultuur bij jou past.