Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Afwijzingen brengen je dichter bij je droombaan!

Ben je al eindeloos lang aan het solliciteren, dan komt de titel van dit artikel vast ongeloofwaardig over. Toch kun je wanneer je goed omgaat met afwijzingen gemakkelijker bij je droombaan terechtkomen. Een afwijzing kan goede inzichten opleveren die je kunnen helpen in je verdere zoektocht naar een baan. Je kunt dit traject ook samen met een loopbaancoach doorlopen. Lees er hier meer over en houd de moed erin!

Nieuw inzichten na afwijzingen

Reis je van het ene sollicitatiegesprek naar het andere? En dit alles zonder succes? Stop! Elke afwijzing maakt je alleen maar moedelozer! Waarom wil het niet lukken? Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is: Pasten de vacatures waar ik op heb gereageerd wel echt bij mij? De kans is groot dat het antwoord ‘nee’ is. Het advies is om alleen te solliciteren op vacatures waarvan je overtuigd bent dat je de juiste kandidaat bent. Je zult merken dat dit veel minder tijd én energie kost. De kans dat je jouw baan vindt is nu veel groter, dan wanneer je zomaar in het wilde weg solliciteert.

Gooi het over een andere boeg!

Voordat je op zoek gaat naar nieuwe vacatures, ga je eerst eens naar jezelf kijken. Zet op een rij wat je tot nu toe allemaal hebt gedaan. Wat vond je echt leuk om te doen? Welke successen heb je geboekt, hoe klein deze ook zijn? Welke vaardigheden liggen je? Waar liggen je grootste interesses? Dit zijn vragen waar je niet zo één-twee-drie antwoord op hebt. Voer een grondig onderzoek uit naar jezelf. Een loopbaancoach is de ideale persoon om je hierbij te helpen. Met de hulp van deze professional kom je beslist tot verhelderende inzichten!

Doorzettingsvermogen

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Maar met deze aanpak zul je vast succes boeken. Misschien niet op stel en sprong, maar de kans is groot dat je straks wel op de juiste plek zit. Je leert tijdens dit traject waar je kracht ligt en je ontdekt wat je echt wilt en wat je echt belangrijk vindt. Stap voor stap creëer je een helder zelfbeeld. Hierdoor zal ook je zelfvertrouwen toenemen, waardoor je met meer innerlijke rust en overtuigingskracht kunt gaan solliciteren naar de baan die bij je past. Of misschien is het zelfstandig ondernemerschap wel voor jou weggelegd? Dan hoef je niet meer te solliciteren!

Stop met in het wilde weg solliciteren!

Geef een positieve draai aan het feit dat je op het moment geen werk hebt en neem nu de tijd om te ontdekken wat je echt wil en waar je echt goed in bent. Wil je meer weten over loopbaancoaching? Neem dan hier contact met ons op! We brengen je graag in contact met gerenommeerde loopbaancoaches in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere kosteloze en vrijblijvende prijsopgaves. Door goed te vergelijken vind je gemakkelijk de loopbaancoach die bij je past en bespaar ook nog eens op je de kosten.[/fusion_text]