Mijn baan is te hoog gegrepen

Het kan gebeuren dat je een nieuwe baan hebt of dat je eindelijk die lang verwachte promotie hebt gekregen, maar dat je er na een tijdje achter komt dat deze functie eigenlijk te hoog gegrepen is voor je. Een feit dat je niet graag wilt toegegeven. Dat voelt misschien als falen. Maar wat als je baan je ongelukkig maakt? Of als de problemen op je werk van kwaad tot erger gaan? Hoe ga je met deze situatie om?

Wat is de kern van het probleem?

Jij hebt het gevoel dat erop je werk verwachtingen zijn over jouw kennis en vaardigheden waar je niet aan kunt voldoen. Maar is dat wel zo? Of staat je eigen onzekerheid je in de weg? Wanneer je eerlijk bent geweest tijdens je sollicitatie en je vervolgens de baan of de promotie hebt gekregen, dan mag je ervan uitgaan dat je werkgever van mening is dat je de juiste kennis en vaardigheden beschikt om deze functie te vervullen. Ben je bang dat je werkgever niet tevreden is? Ben je niet zeker over de kwaliteit van je werk? Vraag je dan af of deze twijfels wel reëel zijn. Zeker in de beginfase is het normaal dat je je onzeker voelt. Concentreer je op je taken en voer ze zo goed mogelijk uit. Geef jezelf de tijd om in de baan te groeien.

Houden de problemen aan?

Blijf je je onzeker voelen over of je deze functie wel aan kunt en of je werkgever wel tevreden is? Dan is het belangrijk om op tijd het gesprek aan te gaan. Afhankelijk van het soort bedrijf kun je een afspraak maken met iemand van de HR-afdeling of direct met je leidinggevende of werkgever. Uit dit gesprek zal al snel blijken of jouw onzekerheid gegrond is. Het is belangrijk dat je het gevoel hebt dat je werkgever vertrouwen in je heeft. Blijkt dat je toch hier en daar wat kennis en vaardigheden mist, dan hoeft dat niet altijd meteen te betekenen dat je niet geschikt bent voor deze functie. Misschien is het mogelijk om trainingen en bijscholingen te volgen die je nodig hebt om deze functie in de toekomst beter uit te kunnen voeren!

Laat de situatie niet uit de hand lopen

Voldoende zelfinzicht is een belangrijke competentie voor een succesvolle loopbaan. Merk je dat je moeite hebt met de taken op je werk en zie je geen verbetering, dan is het essentieel om op tijd actie te ondernemen. Als je gedurende een te lange tijd niet naar verwachting presteert en zelf geen stappen onderneemt om hier verandering in aan te brengen of om hulp te vragen, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je carrière. Het is altijd beter om de problemen zelf aan te kaarten. Zo ben je als het ware je werkgever al een stapje voor en heb je zelf meer invloed op de situatie. Het kan er anders voor zorgen dat de situatie uit de hand loopt; projecten lopen in de soep, je krijgt kwade gezichten en verwijten en misschien volgt er wel een vervelende ontslagprocedure.

Eerlijkheid is de sleutel

Eerlijkheid is in deze situatie de sleutel. Eerlijkheid naar jezelf en naar je werkgever toe. Als je erachter komt dat je niet op je plek zit, dan is het het beste om dat zo snel mogelijk toe te geven. Wat maakt jou werkelijk gelukkig in een baan? Wat vind je het allerleukste om te doen? Hoe zie je de toekomst? Worstel je met deze loopbaanvragen, dan is het een aanrader om met een loopbaancoach te praten. Dat kan heel verhelderend werken. Zo nodig kan de loopbaancoach een traject voor jou uitzetten, om je te helpen om een baan te vinden die op dit moment bij jou past!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag