Een baan vinden zonder te solliciteren?

Je solliciteert je suf, maar steeds zonder resultaat. Dan is het extra frustrerend als er mensen in je omgeving zijn die zonder te solliciteren zo een droombaan krijgen aangeboden. Puur geluk? Of zit er toch iets meer achter? Met de juiste aanpak is het mogelijk om een baan te vinden zonder dat je daarvoor hoeft de solliciteren. Hoe dit ook voor jou kan werken lees je in dit artikel.

Beveel andere mensen aan

Tijdens je carrière ontmoet je veel mensen; collega’s, zakenpartners, freelancers, stagiaires, ect. Zonder dat je er in eerste instantie erg in hebt, bouw je een groot netwerk op. Er is altijd wel iemand op zoek naar een baan of naar een nieuwe werknemer. Je bent misschien niet altijd diegene die geschikt is voor die baan, maar je kunt mogelijk wel als bemiddelaar optreden. Beveel eens wat vaker mensen uit jouw netwerk aan aan anderen mensen in je netwerk. De kans dat je zelf een keer door iemand wordt aanbevolen voor een uitdagende functie is daardoor veel groter!

Doe een beroep op je netwerk

Ben je bewust van je netwerk en gebruik dit netwerk om zelf aan een betere baan te komen. Laat mensen uit je netwerk weten dat je hulp nodig hebt. Het is helemaal niet vreemd om iemand eens te vragen om een goed woordje voor je te doen. Via je eigen netwerk aan een nieuwe baan komen is meestal een stuk effectiever, dan zomaar in het wilde weg solliciteren. Zet ook je online netwerk in, bijvoorbeeld via LinkedIn. Vraag via dit online netwerk om tips, advies en aanbevelingen om aan nieuwe opdrachten of om aan een nieuwe baan te komen.

Vind de juiste jobconsulenten

Er zijn talloze headhunters, jobconsulenten en recruitmentbureaus. Maar bij wie moet je aankloppen om een geschikte baan te vinden? Vraag in eerste instantie aan oud-collega’s en vakgenoten of ze je een bepaald bureau of een bepaalde consulent kunnen aanraden. Misschien kunnen ze je wel met iemand in contact brengen; een persoonlijke benadering heeft altijd de voorkeur. Lukt dat niet, dan kun je zelf contact opnemen en zo nu en dan checken of ze nog aan je denken. Blijf recruitmentbureaus en consulenten echter niet voortdurend stalken, want dat werkt juist averechts.

Profileer jezelf op een duidelijke manier

Wanneer je de hulp inschakelt van je netwerk of van jobconsulenten is het belangrijk dat je duidelijk bent in wat je kunt en wat je wilt. Zorg ook dat je je op een duidelijke manier profileert via je persoonlijke en zakelijke online netwerken. Je moet gemakkelijk te vinden zijn op basis van de kwaliteiten die je hebt en die je graag wilt gaan inzetten in een nieuwe baan of opdracht. Denk aan een relevante functietitel op LinkedIn en de juiste steekwoorden in de omschrijving van je vaardigheden en competenties. Wanneer mensen weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zullen ze sneller aan jou denken als er een specialist wordt gezocht binnen een bepaald vakgebied.

Durf je kwaliteiten te presenteren

Om je droombaan te vinden moet je leren om jezelf te presenteren. Natuurlijk moet je niet gaan overdrijven, maar je mag best duidelijk kenbaar maken waar jij in uitblinkt. Binnen de wereld van de loopbaanhulp zien we vaak hele competente mensen, maar die niet goed weten hoe ze zichzelf moeten ‘verkopen’. Herken je jezelf daarin, dan kun je beter eens gaan werken aan je presentatie- en netwerkvaardigheden, dan je nog meer te verdiepen in je vak. Potentiële werkgevers moeten wel weten wat je te bieden hebt, voordat ze je mooie kansen aanbieden. Een loopbaancoach kan je hierbij helpen.

Door voortdurend te netwerken, dus ook op momenten dat het voor jou niet nodig is, en door je zo goed mogelijk te profileren als professional, kan het zomaar gebeuren dat je een droombaan krijgt aangeboden!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag