Banenjacht en fouten op social media

Op banenjacht? Pas op voor deze fouten op social media!

Op veel websites voor loopbaanadvies wordt het belang van de social media benadrukt in je zoektocht naar een baan. Er wordt luid geroepen dat je bijvoorbeeld via Facebook aan je online netwerk moet werken. Dat kan er inderdaad voor zorgen dat je een leuke baan vindt. Maar pas op! Er zijn ook enkele valkuilen die er juist voor zorgen dat je jouw droombaan misloopt!

1. Geen aandacht voor je professionele en privé-identiteit

Iedereen met een social media account creëert hiermee een online identiteit. We zien dat online de grens tussen onze identiteit als professional en als privépersoon steeds verder vervaagt. Wanneer je solliciteert naar een baan kun je er zeker van zijn dat deze werkgever online op zoek gaat naar informatie over jou. Plaats daarom op je social media accounts geen berichten, waarvan je niet
wilt dat je werkgever ze ooit ziet.

2. Pas op voor gebrek aan context

Misschien dat je zelf geen ongepaste berichten online plaatst, maar wat doen jouw contacten? Stel je plaatst een bericht op Facebook binnen een professionele context, maar een vriend heeft dit niet door en plaatst er een ongepaste reactie onder? Dat kan jouw reputatie aantasten. Wanneer je publiek online bestaat uit zowel privécontacten als zakelijke contacten is de kans groot dat een dergelijke ongemakkelijke situatie zich ooit voor zal doen vanwege gebrek aan context. Voorkom dit door je publiek te scheiden.

3. Eenmaal online, altijd online

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de content die ze online plaatsen online blijft rondzwerven. Denk daarom altijd goed na over wat je wel en niet deelt via je online netwerken. Het is niet goed voor je professionele reputatie als een foto van een wild feest over internet blijft zwerven. Je zult dan altijd zien dat deze foto op de minst ongelegen momenten weer opduikt. Wil je je kansen op een baan vergroten, deel dan bijvoorbeeld artikelen uit jouw sector. Werkgevers zien dat je interesse hebt in de sector en dat je er actief mee bezig bent.

4. Pas op voor een slechte timing

Je hebt een baan, maar bent op zoek naar iets anders dat beter bij je past. Je hebt een sollicitatiegesprek gevoerd bij een mogelijk nieuwe werkgever. Deze werkgever gaat vervolgens jouw Facebook-pagina bekijken en ontdekt dan dat je tijdens je werk voortdurend berichten plaatst. Dat kan een afknapper zijn. Je werkgever kan hieruit concluderen dat je geen toegewijde werknemer bent en tijdens je werk met andere dingen bezig bent. Let dus goed op de timing van de berichten die je plaatst.

Hulp nodig bij het vinden van een baan?

Een loopbaancoach kan je helpen met het vinden van jouw droombaan. Samen met een loopbaancoach ga je op zoek naar jouw kwaliteiten, je leert om doelstellingen te creëren en te realiseren, je krijgt meer inzicht in jezelf, er wordt een traject uitgezet om jouw competenties verder te ontwikkelen en je wordt begeleid tijdens de sollicitatieprocedure. Meer weten? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van loopbaancoaches in jouw omgeving!

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”0px” bordercolor=”#01a6d3″ highlightposition=”left” content_alignment=”left” link=”https://www.loopbaanhulp.nl/contact/” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”Plaats jouw aanvraag” title=”Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio” description=”Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][/tagline_box]
Start vergelijk

Loopbaancoaches vergelijken in jouw regio?

Geheel vrijblijvend en binnen 24 uur reactie.
Start vergelijk
Social media en solliciteren

Waarom Loopbaanhulp.nl?

  • Gekwalificeerde loopbaancoaches
  • In heel Nederland werkzaam
  • Binnen 24 uur meerdere offertes
  • Vergelijk coaches en kies
  • 100% gratis en vrijblijvend

Loopbaanhulp.nl heeft een landelijke dekking van gekwalificeerde loopbaancoaches, die zijn aangesloten bij brancheorganisaties zoals:

Loopbaancoaches keurmerken

In jouw regio. Gratis en vrijblijvend.

Vind in heel Nederland de beste coaches

Ook interessant voor jou

Inspiratie voor jouw loopbaan.

Ga naar de bovenkant