Bedrijfskeuze wordt vaak vergeten in banenjacht

In de zoektocht naar een nieuwe baan focussen we meestal op de vraag: Wat voor soort baan wil ik? Het is ook belangrijk om jezelf de vraag te stellen: ‘Bij wat voor soort bedrijf wil ik werken?’ Bij het zoeken naar een baan wordt de bedrijfskeuze vaak vergeten. De bedrijfskeuze is, naast de soort baan en de branche, zeer bepalend voor het plezier in je werk. Onze loopbaancoaches kunnen je helpen met het bepalen van welk soort bedrijf het beste bij je past en hoe je deze bedrijven kunt vinden!

Wat betekent bedrijfskeuze?

Hiermee bedoelen we dat je gaat kijken naar bij wat voor soort organisatie je zou willen werken. Sommige mensen houden ervan om te werken bij grote multinationals, terwijl andere mensen liever voor een kleinschalig bedrijfje kiezen. Ook de keuze tussen een baan bij de overheid, een non-profit organisatie of een commercieel bedrijf valt onder bedrijfskeuze. Welke soort bedrijf het beste bij jou past, hangt sterk samen met jouw ambities, levensstijl en je persoonlijke normen en waarden. Kortom: in wat voor soort omgeving voel jij je het meeste thuis?

Bedrijfskeuze wordt vaak vergeten

Loopbaanhulp draait dus om veel meer dan het vinden van een juist beroep en de juiste branche. Ook bedrijfskeuze hoort hierbij. Helaas wordt dit onderdeel nog te vaak over het hoofd gezien of er wordt te weinig aandacht aan besteed. Bedrijfskeuze is echter heel belangrijk voor het plezier in je werk. Een baan vinden die bij je past binnen de juiste branche, maar bij het verkeerde bedrijf? Dat zet geen zoden aan de dijk. Binnen de kortste keren ga je met tegenzin naar je werk. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de sfeer op je werk en de normen en waarden van het betreffende bedrijf goed bij jou passen.

Bedrijfskeuze en zelfstandig ondernemerschap

Een bedrijfskeuze kan ook betekenen dat je een eigen bedrijf gaat starten. Misschien heb je gaandeweg je carrière ontdekt dat je ondernemersbloed hebt of dat je niet graag voor een baas werkt. Dan is de stap naar het ondernemerschap voor jou de beste keuze. Denk bijvoorbeeld aan het uitoefenen van je beroep als freelancer of zzp’er. Dit is een goede manier om je eigen werkgelegenheid te creëren. Uiteraard moet dit wel een goed overwogen keuze zijn en je moet een degelijk plan uitwerken. Weet je nog niet goed wat je wilt? Dan kan een loopbaancoach je helpen om hier achter te komen.

Gratis offertes loopbaancoaches

Doe hier meteen online een beroep op onze gratis offerteservice. We hebben binnen ons netwerk de beste loopbaancoaches door heel het land verzameld. Ook bij jou in de buurt staan verschillende goede loopbaancoaches voor je klaar. Vraag via ons online contactformulier kosteloos en vrijblijvend offertes aan en vergelijk de loopbaancoaches in jouw omgeving op prijs en kwaliteit. Je vindt zo gemakkelijk een loopbaancoach die aan jouw wensen voldoet.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag