Belegger worden? Zo pak je het aan!

Je hebt vast weleens een verhaal gehoord van iemand die financieel onafhankelijk is geworden door middel van beleggen. Je dacht altijd, het zal wel. Toch ben je er stiekem wel benieuwd na geworden en hoor je er steeds meer over. Inmiddels ben je op het punt gekomen om jezelf erin te verdiepen zodat je binnenkort kunt beginnen met beleggen. Om te beginnen met beleggen moet je de basis van beleggen weten. Ook wil je weten wat beleggen nou precies is. Hierna kun je verdere stappen gaan ondernemen om ook misschien wel financieel onafhankelijk te worden of om een fijn extraatje te verdienen.

Hier kun je in beleggen

De eerste vraag je die je moet willen stellen is: Wat is beleggen? Beleggen is simpel gezegd je geld investeren met de verwachting dat het aandeel in waarde stijgt. Dus dat je meer geld terug krijgt bij een eventuele verkoop. Nou is dit heel breed gezegd en dat komt omdat je in verschillende dingen kunt beleggen. Je kunt ervoor kiezen om je geld te beleggen in vastgoed, obligaties, aandelen of in cryptocurrency.

Beleggen in vastgoed, obligaties, aandelen en cryptocurrency

Beleggen in vastgoed is makkelijk verwoord, geld beleggen in een gebouw of locatie waarvan je denkt dat het zal stijgen in de prijs. Huurinkomsten zijn een grote inkomstenbron voor vastgoedbeleggers. Naast beleggen in vastgoed is het mogelijk om je geld te beleggen in obligaties. Een vlotte verwoording voor geld beleggen in obligaties is, geld uitlenen aan een land of bedrijf om het vervolgens met rente terug te ontvangen. Hierbij zijn de rente je winst. In een gemaakt contract vind je de looptijd. In de looptijd is het land of bedrijf verplicht het verschuldigde bedrag af te lossen met rente. Ook beleggen in aandelen is een vorm van beleggen. Dit is de meest voorkomende beleggingsvorm. Bij beleggen in aandelen koop je een deel van een bedrijf. Je hoopt dat de waarde van het aandeel stijgt om het vervolgens weer te verkopen. Tot slot is heb je nog de mogelijkheid om jouw geld te beleggen in cryptocurrency. Geld beleggen is cryptocurrency is geld beleggen in een digitale munteenheid. Je koopt dit in de hoop dat de waarde van deze digitale munteenheid stijgt. Het aantal procent dat de digitale munteenheid stijgt is het aantal procent dat je winst zal maken.

Een optie als je het zelf niet wilt of kunt

Als je door een of andere reden niet zelf wilt of kunt beleggen, maar je wel wilt dat je geld belegd wordt, kun jij jouw geld ook laten beleggen. Dit kun je vaak laten doen bij jouw eigen bank. Ook is het mogelijk om dit door een particulier te laten doen. De persoon zal met jou geld gaan beleggen en zal hiervoor een bepaald percentage in rekening brengen.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag