Carrière advies voor een succesvolle loopbaan

Hoe zie jij jouw carrière voor je? Misschien vind je het moeilijk om het juiste pad voor jezelf uit te stippelen? Of misschien is het allemaal anders gelopen dan je had verwacht? Je had bijvoorbeeld andere verwachtingen bij de richting die je hebt gekozen. Soms stellen we ook te hoge eisen aan onszelf of laten we ons ‘misleiden’ door verwachtingen van mensen in onze omgeving. Kortom; er zijn tal van situaties waarin carrière advies goed van pas komt!

De regie over je carrière in eigen hand

Tegenwoordig zijn mensen veel bewuster met hun carrière bezig. Een baan voor het leven bestaat niet meer. De arbeidsmarkt is flexibeler en de mogelijkheden zijn talrijk. Dat is leuk en uitdagend, maar soms ook lastig. Steeds meer mensen doen dan ook een beroep op een carrière coach; niet alleen als het mis is gegaan, maar ook als begeleider bij het bedachtzaam uitstippelen van een carrièrepad. Door op tijd carrière advies in te winnen, houd je de regie over je carrière in eigen hand. Je bent beter behoed voor misstappen tijdens je carrière.

Ontdek wat je wilt!

Hoe ontdek je wat je echt wilt? Daarvoor moet je op zoek naar jezelf; het is tijd om jouw persoonlijke ontwikkeling onder de loep te nemen. Waarom zit je niet op je plek binnen je huidige baan? Of waarom slaag je er niet in om een geschikte job te vinden? De kern van het probleem is meestal dat je niet doet waar je hart ligt. Veel mensen zien hun kwaliteiten over het hoofd, omdat ze die als vanzelfsprekend zien. Een carrière coach geeft carrière advies en helpt je om je bewust te worden van jouw talenten, zodat je deze zo optimaal mogelijk kunt benutten.

Wat doet een carrière coach?

Een carrière coach heeft geen kant-en-klare antwoorden op jouw carrièrevragen, maar ondersteunt je bij het vinden van deze antwoorden. Je dient hier zelf een actieve rol in te spelen. Je carrière coach stelt een traject op dat bestaat uit diverse stappen, die je dichter bij een antwoord brengen. Je coach kan uit zijn gereedschapskist persoonlijkheids- en beroepstesten tevoorschijn toveren die je hierbij helpen en eveneens coachingsgesprekken met je houden. Ook geeft je coach advies over activiteiten die je carrière op de rails helpen, zoals bijscholingen of sollicitatietrainingen.

Carrière advies binnen elke fase

Carrière advies is niet alleen voor starters, maar kan binnen elke fase van je carrière van pas komen. Na verloop van tijd ben je misschien op zoek naar meer uitdaging, weet je niet hoe je verder kunt groeien, ben je je plezier in je werk kwijtgeraakt of wil je een andere richting uit? In al deze gevallen kan professioneel carrière advies je helpen om met een frisse blik naar de toekomst te kijken. Met de hulp van een carrière coach word je zelfbewuster, authentieker en zit je sneller op de juiste weg!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag