Klaar voor een carrièreswitch in 2016?

Het einde van het jaar is een goed moment om de balans op te maken, ook voor wat betreft je loopbaan. Ben je tevreden met je huidige baan? Of moet je eerlijk toegeven dat je eigenlijk iets anders wilt? Het is niet altijd gemakkelijk om zomaar je baan op te geven voor een avontuur waarvan je niet weet wat het gaat brengen. Toch is het belangrijk om nu je dromen na te jagen en op zoek te gaan naar een baan waar je energie van krijgt. We geven hier tips voor hoe je een carrièreswitch kunt aanpakken.

Jij neemt het besluit!

Wat zijn de consequenties van een carrièreswitch? In eerste instantie lijken de consequenties misschien heel groot, waardoor je gaat twijfelen. Veel mensen laten zich ook beïnvloeden door wat anderen denken, zoals familie en vrienden. Ook zorgen over of je genoeg blijft verdienen kunnen in je hoofd rondspoken. Het belangrijkste advies is: neem een moment voor jezelf en laat al deze zorgen los. Concentreer je op het idee dat je nieuwe ontdekkingen gaat doen. Met een carrièreswitch leer je nieuwe kanten van jezelf kennen, je ontmoet andere mensen en ontdekt nieuwe kansen die je veel energie geven. Ben je er klaar voor? Neem dan je besluit en ga ervoor!

Wat ga ik doen?

Heb je besloten om een carrièreswitch te maken, dan is de volgende vraag: Wat ga ik doen? Een loopbaancoach kan je helpen om erachter te komen welke baan bij jou past. We geven je hier alvast een oefening mee: stel een dromenlijst op! Denk hierbij aan wat je graag nog wilt leren, wat je voor anderen zou willen betekenen of wat je echt graag mee zou willen maken. Het maakt niet uit hoe groot je dromen zijn. Luister ook niet naar dat stemmetje van binnen dat fluistert dat het je nooit gaat lukken. Met deze dromenlijst haal je je innerlijke drijfveren naar boven. Je kunt later altijd nog nuances aanbrengen.

Ga op onderzoek uit

Kijk kritisch naar je dromenlijst en kies de mooiste dromen eruit. Onderzoek hoe je deze dromen kunt waarmaken. Samen met een loopbaancoach kun je een pad uitstippelen met acties die je kunt ondernemen om dichter bij je droombaan te komen (bijscholingen, trainingen, netwerken, etc.). Tijdens deze zoektocht krijg je een beter beeld van wat je echt wilt, wat de mogelijkheden zijn en welke stappen je moet zetten om je doel te bereiken. Dit is een zeer leerzaam proces, waarin je veel over jezelf leert.

Vind hier jouw loopbaancoach!

Wordt 2016 jouw jaar, omdat je werk maakt van jouw droombaan? Zet meteen de eerste stap door hier gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan te vragen bij eenloopbaancoach in jouw regio. Vergelijk alle aanbiedingen en kies de loopbaancoach die bij je past!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag