Coaching leren en overbrengen

Als je met bepaalde vragen zit in je loopbaanproces, of in een andere setting, kan het helpen een coach in te schakelen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf een coach wil worden. Een goede training is dan bijvoorbeeld Train de trainer. Deze training kun je bij Learnit volgen.

Tijdens deze training wordt er aan je persoonlijke stijl als trainer gewerkt. Hoe kom je namelijk over als trainer en hoe reageren mensen op je wanneer je hen iets vraagt? Je leert wat je sterke en zwakke punten zijn en hoe je je goede punten optimaal in kunt zetten tijdens de training. Er wordt aandacht besteed aan het opzetten van een goede training, van voorbereiding tot evaluatie. Er wordt onderzocht wie je doelgroep zal zijn en wanneer je deelnemers tevreden zullen zijn. Tevens komen er verschillende werkvormen aan te pas, zodat je zelf ook ervaart wat het effect is van de manieren waarop je kennis kunt overbrengen.

Belang van de training

Tijdens de training wordt er rekening gehouden met meerdere onderwerpen. Zo wordt er inzicht gebracht in de manier waarop jij je eigen stijl van trainen uitoefent, hierdoor wordt je je meer bewust van je sterke en zwakke punten. Bovendien wordt er precies bekeken wat de leerbehoeften van je doelgroep zijn doordat je je in je deelnemers verplaatst. Tevens wordt er gekeken hoe je voor de groep staat; de manier waarop je contact maakt met je houding. Ook wordt je getraind in het omgaan met lastige situaties, zoals wanneer er door je deelnemers sprake is van een niveauverschil of van een vorm van weerstand. Er wordt ook gekeken hoe je kunt omgaan met je eigen spanning en zenuwen zodat je zelfverzekerd voor de groep kunt staan.

Goede eigenschappen van een coach

Er gelden diverse eigenschappen die je moet hebben wanneer je een goede coach wil zijn. Zo is het belangrijk dat je goed kunt luisteren. Dit kun je trainen door de intentie mee te nemen echt daadwerkelijk goed te luisteren wanneer iemand iets zegt. Het scheelt als je een gesprek begint met een vraag. Ga hierin creatief om met wat je gesprekspartner zegt. We zijn namelijk vaak te veel bezig met wat we zelf gaan zeggen, waardoor we geen tijd hebben om echt naar de ander te luisteren. Tevens is het belangrijk de kennis die je op hebt gedaan niet meteen veel te delen met je deelnemers. Je kunt beter ook enkele vragen hierover stellen aan je deelnemers zodat ze daadwerkelijk zelf iets van de stof leren en hun stappen zullen gaan nemen in hun eigen ontwikkelingsproces. Op deze manier kun je hen de goede kant op coachen.

Positieve aspecten

Verder is het belangrijk dat je als coach een positieve instelling hebt. Als er namelijk sprake is van een vertrouwensband tussen coach en medewerker, kun je samen op een positieve manier verder kijken. Uiteindelijk is het ook belangrijk om te werken aan het verantwoordelijkheidsgevoel van je deelnemers. Een deelnemer die zich verantwoordelijk voelt, zal namelijk meer doen om de eerder besproken plannen tot een uitvoer te laten brengen. Het helpt hierbij om een stappenplan te maken zodat de deelnemer ook verantwoordelijk kan worden voor de uitvoer.

Na de training

Na het volgen van de training kun je een stimulerende training neerzetten en de stof op een verantwoorde manier overbrengen op je groep. Je leert wat je eigen trainersstijl is en hoe je jouw kwaliteiten het beste kunt maximaliseren. Je kijkt hoe je de stof kunt laten aansluiten op de doelgroep en tegelijkertijd hoe je het beste met hen kunt communiceren. Ook leer je hoe je verschillende werkvormen in kunt zetten en om kunt gaan met kritische vragen.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag