De arbeidsmarkt bloeit verder op in 2016

Het UWV publiceerde eind januari de nieuwe voorspellingen voor de ontwikkelingen van de arbeidsmarkt in 2016. Deze voorspellingen zijn positief gestemd. Volgens het UWV zullen er dit jaar in Nederland 102.000 banen voor werknemers bijkomen. Dit is een stijging van 1,3%. Ben je op zoek naar een baan? Dan heb je dit jaar in ieder geval meer kans om daadwerkelijk een baan te vinden. Een loopbaancoach kan je helpen om deze zoektocht effectief aan te pakken!

Nieuwe kansen voor werknemers én zelfstandigen

De werkgelegenheidsgroei is volgens het UWV nog groter, wanneer we ook de banen van zelfstandigen meetellen. In dat geval komen er dit jaar in totaal 129.000 nieuwe banen bij. Niet iedereen wil een baan in loondienst. Misschien ben jij wel iemand die geschikt is voor het zelfstandig ondernemerschap? Ook wanneer je hulp nodig hebt bij het maken van deze carrièrestap ben je bij de loopbaancoaches die zijn aangesloten bij Loopbaanhulp.nl aan het juiste adres.

Toename van 49.000 vacatures in 2016

Het UWV voorspelt dat er dit jaar in totaal zo’n 859.000 vacatures zullen zijn. Dit is een toename van 49.000 vacatures ten opzichte van vorig jaar en zelfs een derde meer ten opzicht van 2013, dat als een waar dieptepunt gezien kan worden. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) reageerde als volgt op deze voorspellingen: “We zien al langer dat het beter gaat met de economie. Dat wordt nu bevestigd. Dat betekent meer kans voor iedereen die een baan zoekt.” Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Blijf dan niet bij de pakken neerzitten, maar onderneem actie. Je hoeft dit niet alleen te doen. Via deze website vind je gemakkelijk een loopbaancoach die je hierbij helpt!

Welke sectoren bieden goede kansen?

De werkgelegenheid zal dit jaar vooral binnen de uitzendbranche aanzienlijk toenemen. Verder zijn ook de verwachtingen binnen de bouw iets positiever dan voorheen. We zien daarnaast ook dat de zorg en welzijn sector licht herstellende is. Binnen deze sector komen er volgens de voorspellingen ongeveer 6000 banen bij, vooral in de kinderopvang. Binnen de verpleging en verzorging zijn de vooruitzichten minder rooskleurig. Een andere sector waarvoor de verwachtingen nog somber zijn is de financiële sector. Wat er binnen de detailhandel gaat gebeuren is nog onzeker, omdat nog niet bekend is hoeveel banen er verloren gaan door de faillissementen van bedrijven als V&D en Macintosh. Waarschijnlijk zal het aantal nieuwe banen in de detailhandel hierdoor dit jaar lager uitvallen.

Vind hier een geschikte loopbaancoach!

Wil je jouw carrière dit jaar goed op de rails krijgen? Wacht dan niet langer en vraag hier meteen online gratis en vrijblijvende offertes aan van meerdere loopbaancoaches in jouw omgeving. Vergelijk en bespaar aanzienlijk op de kosten!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag