Wat zijn de voordelen van werken op flexplekken?

Flexplekken worden steeds populairder. Niet alleen freelancers, maar ook steeds meer werknemers met een kantoorbaan, maken vaker gebruik van deze zogenoemde coworking spaces.

Tegenwoordig zijn er dan ook steeds meer flexwerkplekken in Nederland te vinden. Voor een paar euro per dag of met een Flexdeskpass abonnement kan je werken in een inspirerende werkruimte. Natuurlijk perfect voor freelancers of kantoormedewerkers die even hun kantoor routine willen doorbreken. Lees hieronder de vijf grootste voordelen van flexwerken in een coworking ruimte.

Voordeel 1. Vergroot je netwerk

Op een flexwerkplek werk je natuurlijk niet alleen. Samen met jou zijn er nog veel meer mensen hard aan het werk. Het is niet alleen gezellig en leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, maar dit is ook ideaal om je netwerk te vergroten.

Voordeel 2. Bepaal je eigen werkritme

Freelancers ervaren de voordelen van het zelf bepalen van pauzes en werktijden al, maar voor werknemers is dat anders. De kans is groot dat je op kantoor niet altijd even productief bent. Wordt je snel afgeleid door collega’s of heb je last van de kantoor sleur? Af en toe werken op een flexplek zorgt ervoor dat je zelf de locatie, werktijden en pauzes kunt bepalen. Werk op de momenten dat jij het meeste productief bent.

Voordeel 3. Flexplekken zijn overal

In elke stad is er tegenwoordig wel een flexplek te vinden. Je hoeft dus nooit meer ver te reizen naar “kantoor”. Een werkplek in de buurt bespaart je reistijd en het scheelt brandstofkosten. De meeste flexplekken in Nederland zijn erg goed bereikbaar. Vaak zijn locaties gevestigd in het centrum, vlakbij het station, zodat je er ook gemakkelijk met het OV naar toe kunt reizen. Een flexplek kan ook een goede uitkomst zijn voor als je onderweg bent en toch ergens wilt werken, bijvoorbeeld tussen twee zakelijke afspraken door.

Voordeel 4. Minimale kosten

Een van de grote voordelen van flexplekken is dat de kosten voor een goede werkplek minimaal is. Voor een slechts een paar euro per dag kan je werken op een flexwerkplek en gebruik maken van alle faciliteiten die ze bieden. Denk bijvoorbeeld aan de toilet, razendsnel internet en natuurlijk de werkplek.

Voordeel 5. Ideaal voor zakelijke afspraken

Heb je een zakelijke afspraak? Dan is het bepalen van de locatie altijd lastig. Een lokaal koffietentje is niet altijd even ideaal. De meeste flexwerkplekken in Nederland bieden ook aparte ruimtes die gehuurd kunnen worden. Een rustige ruimte voorzien van alle faciliteiten is natuurlijk ideaal voor een vergadering of zakelijke afspraak. Het is wel altijd verstandig om van te voren te informeren naar de mogelijkheid voor een aparte ruimte, indien aanwezig kan je de ruimte ook direct reserveren.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag