Durf jij je zelf opnieuw uit te vinden?

Wat houdt jou tegen om je passie in jezelf op te zoeken? En te onderzoeken wat jouw essentie is. Wil jij bijdragen aan een veilige en prettige buurt, of kan jij een beter nuttig product bedenken? Maak jij je druk over het klimaat en milieu en breng jij graag je stem uit, misschien past een rol in de politiek goed bij jou?

Sommige mensen lopen al jaren op hun tenen in een job en willen nu echt dat het afgelopen is. Het is tijd voor meer plezier, minder stress en meer erkenning. Andere mensen hebben een lange tijd in het buitenland gewerkt of voor kinderen gezorgd en niet deelgenomen aan het Nederlandse arbeidsproces. Hoe zorg je dat je weer aansluiting krijgt? Wat kan ik eigenlijk? Kortom: waar moet ik beginnen? Begin eerst bij jezelf!

Sterke punten op een rijtje

Neem even de tijd en maak een goed overzicht van al je activiteiten waar je energie van krijgt en noteer de actuele kennisgebieden die je in huis hebt . Zoek een kritische gesprekspartner die met je meekijkt en je gerichte feedback kan geven. Als je jezelf in kaart hebt gebracht is het zinvol om je randvoorwaarden te bepalen. Waar zou je nieuwe werk of activiteit aan moeten voldoen? Denk bijvoorbeeld aan: reistijd, samenwerken, verdiensten, afwisseling en waardering.

Toekomstdromen maak je zelf

Om je verlangen helder te krijgen is het van belang jezelf goed te bestuderen. Wanneer vergeet ik de tijd, waar kijk ik met heel veel plezier op terug. Waar dagdroom ik soms over? Wat kan helpen is drie toekomstscenario’s voor je zelf uit te werken als een serieuze oefening. Werk ze uit in beelden. Bij het juiste kiezen gaat het om je hart, hoofd en je intuïtie even veel aandacht te geven. Vertrouw er op dat het juiste beeld op een gegeven moment voorbij komt. Onder de douche, tijdens een goed gesprek, in de tram of onder het koken.

Van dromen naar doen

Het is duidelijk: je wil weer aan de slag. Je durft af en toe al te dagdromen over toekomstplannen.
Je hebt nog veel vragen en weinig antwoorden. Je bent op zoek naar een stimulans om verder te komen. Download het e-book: Vind jezelf opnieuw uit in zes stappen. Of volg de bijna gratis kennismakingstraining Vind jezelf opnieuw uit in de maand september.

Meer informatie: www.vindjezelfopnieuwuit.nl

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag