Een personal brand website maken, hoe moet dat?

Als je een website wilt gebruiken om jezelf online te promoten, kan het lastig zijn om te bepalen wat je allemaal wel en niet op je site zet. Je moet zelf natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen, maar het moet wel dicht bij jezelf blijven. Het is niet de bedoeling dat klanten je uitkiezen op bepaalde kwaliteiten die je niet bezit. Het is belangrijk om op de site zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven.

Zoek goede bedrijven uit

Het is heel belangrijk dat je een goed bedrijf uitkiest voor het hosten van de website. Dat is namelijk een heel belangrijk onderdeel van het hebben van een eigen website. Dit is zo belangrijk omdat je website zonder goede webhosting niet goed zal werken. De site kan bijvoorbeeld vele trager zijn wanneer je de hosting zelf doet. Als je een goed bedrijf vindt voor het hosten van je website, kun je waarschijnlijk zelf uitzoeken welke domeinnaam je wil. De enige voorwaarde is meestal dat de gekozen naam nog niet in gebruik is. Zorg er voor dat je een duidelijke naam kiest voor je website. Als je een goede naam hebt ben je beter te vinden op online zoekmachines.

Online marketing

Als je een eigen website hebt, is het natuurlijk belangrijk om online goed vindbaar te zijn. Er zijn veel verschillende manieren waarop je je site beter vindbaar kunt maken. Er zijn zoveel bedrijven die dit aanbieden dat het behoorlijk lastig kan zijn om je keuze te maken. Je kunt in zo’n situatie het best een aantal bedrijven bellen, zodat je een idee krijgt van de mensen die daar werken. Als je dan je keuze gemaakt hebt, is het zaak om te bepalen wat je precies van het bedrijf wilt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om heel je site zo te laten inrichten dat deze het best vindbaar is. Als je daarvoor kiest, is het sterk afhankelijk van de grootte van je site wat de prijs van de website zal worden. Als je niet investeert in online marketing, heb je de kans dat je potentiële klanten je nooit tegen gaan komen op het internet.

Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf

Het is bij personal branding heel belangrijk om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Dat is zo belangrijk om te voorkomen dat klanten je gaan inhuren voor dingen die je helemaal niet kan. Je moet jezelf natuurlijk wel goed presenteren. Het kan best lastig zijn om jezelf te promoten zonder dat je een beetje gaat opscheppen. Je moet jezelf eigenlijk zien als een soort merk. Denk na over positieve eigenschappen die een ander in jou kan zien. Als je dit lastig vindt kan het helpen om hulp te vragen. Je kunt bijvoorbeeld mensen uit je familie of vrienden vragen wat zij vinden dat jouw kwaliteiten zijn. Aan de hand van hun antwoorden kun je dan weer een lijstje maken met jouw sterke punten. Dit lijstje kan heel nuttig zijn om jezelf zo goed mogelijk te promoten op je eigen website.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag