Een succesvol freelancer worden?

Als freelancer is het soms lastig om je klanten te behouden, maar hoe kan je zorgen dat ze altijd bij je terugkomen? Bij het volgen van een van deze stappen hieronder wordt jouw freelancer verhaal een waar succes.

Begrijp de behoefte van je klant

Jouw klanten willen vaak maar een ding. Ze willen dat jij de obstakels voor ze weg neemt en hen helpt met het bouwen van hun business. Kijk dus goed waar jouw klanten tegenaanlopen en help ze door middel van jouw expertise in te zetten.

Anticipeer en voorkom voorspelbare problemen

Zorg dat je goed anticipeert op problemen die komen gaan. Door de valkuilen goed in kaart te brengen ontzorg jij jezelf en jouw klant waar je het project voor uitvoert, dus maak een tijdschema en plan alles goed in, zodat je niet voor moeilijke situaties komt te staan.

Blijf communiceren

Het draait eigenlijk allemaal om goede communicatie tussen het bedrijf en jijzelf. Dus houdt het bedrijf waar jij je werkzaamheden voor uitvoert up to date. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je als zzp’er in de zorg goed communiceert of een patiënt zijn pillen al heeft gehad of niet.

Openheid en transparantie

Zorg als freelancer dat je open en transparant bent. Probeer een waardevol onderdeel van het team te worden, ook al ben je ingehuurd als tijdelijke kracht.

Zorg dat je iemand bent waarmee mensen willen samenwerken

Probeer je werk zo goed mogelijk te doen en zorg niet voor onnodige problemen die het vaste team vertragen. Het gebeurd maar al te vaak dat freelancers worden ontslagen omdat ze het team vertragen. Zo meldt zorgzuster dat het vaak het geval is dat het vaak voorkomt dat een freelancer niet helemaal in het team past.

Werk altijd hard

Voer jou expertise uit, maar doe altijd een stukje extra. Probeer jezelf volledig onmisbaar te laten zijn voor het team. Want zij maken natuurlijk ook deel uit van de uiteindelijke beoordelingen van jou als persoon en je werk.

Kleed je aan

Misschien heb je zelf ooit gemerkt dat als je in je pyjama blijft je een mindere productieve dag hebt dan in je werkkleding. Het is belangrijk om jezelf te douchen en aan te kleden, zodat je volledig fris aan de dag begint. Ikzelf voel mij altijd een stuk professioneler wanneer ik mijn dag goed ben begonnen.

Door deze tips hopen we je een beetje op weg te kunnen helpen met het worden van een succesvolle freelancer.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag