Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

De grootste frustraties van werkzoekenden

Ben je al lange tijd op zoek naar een baan? Maar lukt het steeds maar niet om een leuke baan te vinden? De zoektocht naar een nieuwe baan kan veel frustraties met zich meebrengen. Lees hier wat de grootste frustraties zijn van werkzoekenden. Wat kun je hiervan leren en hoe kun je ervoor zorgen dat je zoektocht wel succes heeft?

Steeds weer afgewezen worden

Wanneer je steeds afwijzingen krijgt, kan dit je erg moedeloos maken. Elke sollicitatie kost behoorlijk wat tijd. Je bent op zoek geweest naar vacatures, je hebt onderzoek gedaan naar de bedrijven die je interessant leken, je hebt een mooie sollicitatiebrief opgesteld en bent eventueel op sollicitatiegesprek geweest. Bij elke afwijzing slinkt je zelfvertrouwen en de hoop dat het ooit nog gaat lukken om een baan te vinden. Probeer om een afwijzing niet te zien als een persoonlijke nederlaag en beschouw het solliciteren niet als doel, maar als een middel om een leuke baan te vinden.

Er zijn geen passende vacatures

Je struint de vacaturesites af, maar het lijkt alsof er geen één vacature is die op jouw lijf geschreven staat! Ook dat is een veelgehoorde frustratie van werkzoekenden. De vraag die je jezelf nu dient te stellen is: gebruik ik wel de juiste methode voor het zoeken naar vacatures of zijn er gewoon geen geschikte vacatures voor mij? Onderzoek eens of je wel de juiste zoekwoorden gebruikt op internet. Kun je misschien andere termen gebruiken om de juiste vacatures te vinden? Ben je wel op zoek naar de juiste baan? Zijn er andere functies die ook goed bij je passen? Ga eens het gesprek aan met een loopbaancoach en ontdek nieuwe kansen die ook perfect bij jou passen.

Solliciteren als fulltime baan!

Heb je het idee dat je alleen nog maar met solliciteren bezig bent? Is het solliciteren een bezigheid geworden die alle energie uit je weg laat lopen? Ook dit kan erg frustrerend zijn. Om deze frustratie te voorkomen is het een aanrader om voor jezelf een grens te stellen. Spreek met jezelf af om per week een beperkt aantal keer te solliciteren. De tijd die je nu overhoudt kun je beter gebruiken, bijvoorbeeld voor het ontdekken van wat je echt leuk vindt of om je bezig te houden met dingen waar je energie van krijgt. Misschien kun je wel een bijscholing volgen die je kansen op de arbeidsmarkt vergroot?

Geen reactie op je sollicitaties

Het is helaas geen zeldzaam verschijnsel; geen reactie krijgen op sollicitaties. Veel bedrijven zijn nalatig in het contacteren van sollicitanten die interesse hebben getoond in een openstaande vacature. Dit komt vooral veel voor wanneer een vacature intern wordt ingevuld. Wanneer je geen reactie krijgt, zou je zelf met het bedrijf contact op kunnen nemen om te laten weten dat je dit erg spijtig vindt, misschien dat het bedrijf dit in de toekomst anders zal aanpakken. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een geschikte baan? Vraag dan hier gratis en vrijblijvende offertes aan van loopbaancoaches in jouw omgeving!