Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Hoe maak je van je hobby je werk?

Welke baan past bij mij? Veel mensen die op een kruispunt staan in hun leven en op zoek zijn naar hun ideale carrièrepad krijgen met deze vraag te maken. Wat wil ik nu gaan doen? Waar ben ik goed in? En vooral: waar word ik gelukkig van? Om die vraag te beantwoorden zul je van een loopbaancoach vaak de vraag krijgen: wat zou je gaan doen als je geen geld hoefde te verdienen?

Wat is je passie?

Veel mensen zullen deze vraag beantwoorden door hun hobby’s op te noemen; wandelen, lezen, schrijven, schilderen, muziek maken, sporten etc. Hier zit vast je grote passie tussen. Waarom maak je daar niet je werk van? Veel mensen zullen reageren in de trant van: ‘Ja, maar dat gaat nooit lukken’ of ‘Ik ben er niet goed genoeg in’. Maar je kunt ook gewoon aan de slag gaan! Een loopbaancoach kan je in dit proces ondersteunen.

Maak een lijst van actiepunten

Neem je passie serieus en ga aan het werk. Schrijf eens alles op wat in je opkomt wanneer je aan jouw passie denkt en hoe je denkt dat je hiervan je beroep zou kunnen maken. Bedenk welke stappen je zou moeten ondernemen om van je hobby je beroep te maken. Is het nodig om een bepaalde cursus te volgen? Een onderzoek naar de mogelijkheden van jouw idee kan ook tot je actiepunten behoren? Wie zijn je concurrenten? Hoe hebben zij het aangepakt? Denk na over welke mensen je zouden kunnen helpen? Kortom, maak een lijst van actiepunten en werk deze lijst af.

Eigen loopbaan opzetten met loopbaanhulp

Van je hobby je werk maken kan in het begin erg lastig zijn. In het begin zul je maar weinig klanten of opdrachtgevers hebben. Sta in elk geval stil bij elk succes dat je behaalt, hoe klein het ook is; een nieuwe klant, een compliment van een klant, een succesvol afgerond project. Bedenk wat er goed is gegaan en waarom. Maar sta ook stil bij tegenslagen; hoe kan dit in de toekomst beter? Hoe kun je een dergelijke tegenslag in de toekomst voorkomen? Ook in dit groeiproces kan de hulp van een loopbaancoach goud waard zijn; het helpt om je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen op peil te houden.

Vind hier een goede loopbaancoach

‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.’ Dit is een bekende uitspraak van Mahatma Gandhi. Dit betekent niet dat als je van je hobby je werk gaat maken je niets hoeft te doen. Integendeel, het is juist heel hard werken, omdat je buiten de gebaande paden treedt en je eigen weg uitstippelt. Maar doordat je dit met passie doet, zul je er ook veel voldoening uithalen. Wil je ontdekken wat jouw passie is? Of wil je van je hobby je werk maken, maar weet je niet hoe? Vraag dan hier gratis en vrijblijvende offertes aan van loopbaancoaches in jouw omgeving.