Hoe maak jij de volgende stap in je loopbaan?

De Nederlandse economie draait weer op volle toeren. Het aantal openstaande vacatures neemt in een snel tempo toe. Steeds meer mensen vinden een baan. Deze positieve trend is ook terug te zien in de werkloosheid. Wanneer je al een langere tijd toe was aan een nieuwe stap in je loopbaan dan is nu een goed moment om deze stap te maken. Maar dit is niet makkelijk en voor veel mensen spannend. In dit artikel vertellen we je hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Vrijheid en kansen

Veranderingen op de arbeidsmarkt of binnen de organisatie waar je werkt, kunnen leiden tot het maken van keuzes ten aanzien van je eigen loopbaan. Keuzevrijheid waar we dankbaar voor moeten zijn. De keuzevrijheid is in de huidige arbeidsmarkt nog groter dan in tijden van economische crisis. Maar grip op verandering is niet voor iedereen haalbaar. In dat geval is het goed om een loopbaanadviseur, vrienden, familie of een collega mee te laten denken over het werk, opleiding en je persoonlijke loopbaanontwikkeling. Zorg ervoor dat je talenten en mogelijkheden in kaart worden gebracht en worden omgezet in (nieuwe) kansen.

Breng je eigen functioneren in beeld

Hoe functioneer je momenteel op je werk? Wat is er nodig om in de toekomst goed te blijven functioneren? En hoe ga je die carrièrestap maken die je altijd al voor ogen hebt? Om jezelf te blijven ontwikkelen, is het goed om voor jezelf helder te krijgen wat wil je, wat kan je, waar krijg je energie van en wat heb je nodig om daar te komen. Wanneer je helder hebt waar je goed in bent en waar jouw ambities liggen, is het van belang om te inventariseren of je deze ambities gerealiseerd kunt krijgen binnen je eigen organisatie of dat het misschien toch beter is om verder te kijken. Buiten je eigen organisatie kijken, vergt vertrouwen. Een goede inventarisatie van je eigen talent, komt dit vertrouwen tegoed.

Hoe nu verder?

Wanneer je voor jezelf de keuze hebt gemaakt om buiten de eigen organisatie te kijken, is het belangrijk om met de juiste strategie die nieuwe baan te gaan vinden. Maar hoe?

Netwerken

Netwerken is een absolute must om aan een nieuwe baan te komen. Het klinkt vaak spannender en ingewikkelder dan het eigenlijk is. Bij netwerken denkt men vaak aan congressen en beurzen, maar netwerken zijn ook de mensen in je directe omgeving zoals familie, vrienden, buren, kennissen van de sportschool of een vereniging. Maak mensen binnen jouw “netwerk” deelgenoot van je zoektocht naar een nieuwe baan. Maak mensen duidelijk wat je wilt, wat je kan en dus wat je concreet te bieden hebt! Zet je voelsprieten uit en vergroot je kring! Die nieuwe baan komt soms uit een onverwachtse hoek.

Social media

Een goed en professioneel profiel op LinkedIn is een must om de nieuwe baan te vinden. Maar onderschat ook niet de kansen via Facebook en Twitter. Ongeveer 70% van de vacatures wordt via netwerken ingevuld, dus via het eigen netwerk en dat is ook social media. Je vindbaarheid vergroten is essentieel, men moet in één oogopslag kunnen zien wie je bent en wat je mee brengt. Wat heb je die potentiele werkgever concreet te bieden?

Blijf positief

Een afwijzing ontvangen, daar wordt niemand vrolijk van en kan een negatieve invloed hebben op je vertrouwen en gemaakte keuze. Maar vat het niet persoonlijk op! Doorgaans ontvangt een werkgever meerdere reacties op een vacature en vindt een selectie plaats. Gelukkig hebben we momenteel te maken met een krappe arbeidsmarkt. Dit vergroot jouw kans op die nieuwe baan aanzienlijk. Een afwijzing gaat niet over jou als persoon. Dus focus niet op die afwijzing, blijf geloven in jezelf en die nieuwe baan. En je mag best een baaldag inlassen om weer op te laden voor een nieuwe kans.

Raadpleeg een coach

Het maken van keuzes en het in beeld brengen van je talenten, is niet makkelijk en vraagt veel tijd, energie en zelfdiscipline. In plaats van alles alleen te doen, kan je ook een loopbaancoach in de arm nemen. Iemand die je kan helpen en ondersteunen bij het maken van keuzes in je loopbaan. Of het nu gaat om het doorgroeien binnen je eigen organisatie of het vinden van een nieuwe baan elders. Iemand die jouw “verborgen” kwaliteiten en competenties naar boven haalt en kracht bij zet. Je hoeft het niet alleen te doen, dus betrek mensen uit je sociale kring bij je keuzes, dilemma’s en volgende stap in je loopbaan.