Hoeveel wil je verdienen?

Hoeveel wil je verdienen?’ Dat is veelvoorkomende vraag die je kunt verwachten tijdens een sollicitatiegesprek. Maar wat is het juiste antwoord op deze vraag? Dat is voor veel sollicitanten erg lastig. Zorg in ieder geval dat je op deze vraag bent voorbereid. We geven je hier enkele tips waarmee je op een gepaste manier antwoord kunt geven.

Waarom stelt een werkgever deze vraag?

Wanneer er veel geschikte kandidaten voor een vacature zijn, kan dit voor de werkgever een goede vraag zijn om bepaalde kandidaten te laten afvallen. Daarom is het voor jou als sollicitant ook zo’n lastige vraag. Je wilt natuurlijk een eerlijk salaris en daarom is het niet verstandig om een te laag salaris te vragen. Wanneer je dit wel doet, kan je potentiële werkgever zich bovendien afvragen of je wel geschikt bent voor de baan. Heb je een laag salaris genoemd en krijg jij de baan, dan is het niet gemakkelijk om alsnog opslag te krijgen en ga je met tegenzin naar je werk. Jouw antwoord op deze vraag kan dus grote gevolgen hebben.

Mogelijke slimme antwoorden

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt reageren op deze vraag; geef een ontwijkend antwoord, stel een tegenvraag of begin met onderhandelen. Wat de beste tactiek is, hangt ook af van het moment waarop de vraag gesteld wordt binnen de sollicitatieprocedure.

Ontwijkend antwoorden

Wanneer je in de beginfase zit, kan ontwijkend antwoorden een goede tactiek zijn. Dit doe je door bijvoorbeeld te zeggen: ‘Een belangrijke vraag waar ik graag verderop in het gesprek met u over wil praten, wanneer we het erover eens zijn dat ik geschikt ben voor de baan.’ Laat de werkgever merken dat hij interesse heeft in jou als nieuwe werknemer, dan heb je een sterkere positie om te onderhandelen. Een ander kort ontwijkend antwoord is: ‘Als u straks vindt dat ik geschikt ben voor deze baan, dan komen we er beslist samen uit.’

Stel een tegenvraag

Wie als eerste een bedrag noemt, stelt zichzelf in het nadeel in de onderhandelingen. Om te voorkomen dat jij als eerste een bedrag moet noemen, kun je een tegenvraag stellen, bijvoorbeeld: ‘Hebt u zelf een bedrag in gedachten voor mensen die aan deze functie-eisen voldoen?’ Een dergelijke tegenvraag is voor de werkgever lastig om opnieuw te beantwoorden met een tegenvraag.

Begin met onderhandelen

Je kunt niet ontwijkend blijven antwoorden. Daarom is het slim om vooraf onderzoek te doen naar de gangbare salarissen binnen jouw beroepsgroep. Doe navraag bij collega’s of doe een online salarischeck. Er zijn verschillende websites waar je dit kunt doen. Misschien valt jouw functie binnen een specifieke cao, dan kun je daar richtlijnen vandaan halen. Er zijn bovendien allerlei factoren van invloed op de hoogte van je salaris, denk aan functie, sector, opleidingsniveau, verantwoordelijkheid, werkervaring, leeftijd en regio. Vraag in de onderhandelingen over je salaris ook naar de secondaire arbeidsvoorwaarden, zoals scholingsmogelijkheden, kinderopvang, bonussen, etc. Bij gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden zul je sneller een lager salaris accepteren.

Wat verdiende je bij je vorige werkgever?

Zorg dat je ook op deze vraag bedacht bent. Onderzoek of de nieuwe functie overeenkomt met je vorige functie. Leg uit waarom je daar minder of meer verdiende, dan je nu verwacht te gaan verdienen. Verdiende je bij je vorige werkgever erg weinig, leg dan uit waarom je die baan toch hebt aangenomen, bijvoorbeeld vanwege de goede mogelijkheden om je te ontwikkelen. Verdiende je een vergelijkbaar salaris als dat je nu verwacht te krijgen, benadruk dan waarom deze nieuwe functie aantrekkelijker is. Verdiende je voorheen meer, dan zullen vooral werkplezier en bedrijfsklimaat belangrijke redenen zijn om te switchen.

Een loopbaancoach kan je helpen om je perfect voor te bereiden op lastige sollicitatiegesprekken met tips, adviezen en sollicitatietrainingen. Loopbaanhulp is dan ook beslist een aanrader wanneer je succesvol wilt gaan solliciteren!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag