Ik verdien te weinig, en nu!?

Er zullen maar weinig mensen zijn die vinden dat ze te veel verdienen. Aan de andere kant wordt er wel veel geklaagd door mensen die vinden dat ze te weinig verdienen. We willen allemaal gewaardeerd worden om wat we doen op ons werk en dat zou zich onder meer moeten uiten in een correct loon. Lees hier meer over het Nationaal Salaris Onderzoek, de signalen die je vertellen dat je te weinig verdient en wat je kunt doen als je vindt dat je te weinig verdient.

Nationaal Salaris Onderzoek

Om de twee jaar voert Intermediair in samenwerking met de Nyenrode Business Universiteit het Nationaal Salaris Onderzoek uit. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder 100.000 respondenten in vast of tijdelijk dienstverband. Uit het onderzoek blijkt dat jongeren, vrouwen en laagopgeleiden vinden dat ze te weinig verdienen. Vooral 15- tot 30-jarigen vinden dat ze te weinig verdienen. In de leeftijdscategorieën vanaf 30 jaar is iets minder dan de helft van mening dat hun loon lager is dan dat zij als rechtvaardig beschouwen. Binnen de groep van hoogstopgeleide mensen (mensen met een postdoc) vinden we het hoogste percentage (65,7%) aan personen die hun loon als rechtvaardig beschouwen. Maar slechts 1,4% vindt dat ze te veel verdienen. Onder de werknemers met een masterdiploma vindt 1,7% dat ze te veel verdienen.

Hoe weet ik of ik te weinig verdien?

Je kunt achterhalen of je wel genoeg verdient door onderstaande stappen te ondernemen:

Raadpleeg het Salariskompas
Op de eerste plaats kun je via een online tool als het Salariskompas checken wat anderen binnen jouw vakgebied gemiddeld verdienen.

Raadpleeg vacaturesites
Ga op zoek naar vacatures binnen jouw vakgebied met een vergelijkbare functie en bestudeer de hoogte van de salarissen. Je kunt ook de vacatures op de website van je werkgever in de gaten houden. Zie je een functie vergelijkbaar met die van jou, maar met een beter loon, dan verdien je mogelijk te weinig.

Heb je nieuwe taken gekregen?
Mogelijk heb je door de jaren heen binnen je huidige functie nieuwe taken en verantwoordelijkheden erbij gekregen, maar is je salaris daar ook in mee gegroeid?

Al jaren geen opslag gekregen?
Werk je al jaren bij hetzelfde bedrijf, maar heb je al jaren geen opslag gekregen? Of is de winst van het bedrijf door de jaren heen toegenomen, maar heb jij daar in je salaris niets van gemerkt? Dan verdien je waarschijnlijk te weinig.

Wat doen bij een onrechtvaardig salaris?

Komt die salarisverhoging niet vanzelf? Voel je je benadeeld op je werk, omdat je vindt dat je niet voldoende verdient? Dan is het beter om zelf aan de bel te trekken, in plaats van te wachten tot je een ons weegt. Wanneer je te weinig verdient, gaat je werkplezier eronder leiden. Onuitgesproken frustraties kunnen ook tot misverstanden en een vervelende sfeer op het werk leiden. Vraag daarom een gesprek aan met je werkgever. Leid het gesprek op een rustige en vriendelijke manier in en spreek vanuit jouw perspectief. Dus niet: ‘U betaalt mij te weinig’, maar ‘Ik vind dat ik te weinig verdien’. Beargumenteer vervolgens aan de hand van bovenstaande punten waarom je dit vindt. Vertel dat je hoopt dat jullie samen tot een goede oplossing kunnen komen.

Loopbaanhulp inschakelen

In de meeste gevallen zal een goed gesprek met je werkgever wonderen doen. Lukt het toch niet om tot een oplossing te komen en blijf je naar jouw mening te weinig verdienen, dan zit je misschien niet meer op de juiste plek. Heb je twijfels over je carrière? Over of je wel of niet van baan moet veranderen? Denk je erover om een ander loopbaanpad in te slaan? Loopbaanhulp kan je helpen om een beter inzicht te krijgen in je carrièrewensen en -mogelijkheden. Aarzel niet om hier contact met ons op te nemen!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag