Investeren in loopbaanhulp voor je werknemers?

Is het verstandig om als werkgever te investeren in loopbaanhulp voor je werknemers? We weten allemaal dat een baan voor het leven niet meer bestaat. Bedrijven moeten daarom meer aandacht hebben voor flexibiliteit en mobiliteit binnen het bedrijf. Een onderdeel als loopbaanontwikkeling mag dan ook niet ontbreken in het personeelsbeleid van bedrijven van vandaag. Ontdek hier wat loopbaanhulp voor je werknemers en voor jouw bedrijf kan betekenen.

Werknemers vormen je kapitaal

Wat is het belangrijkste kapitaal van je bedrijf? Dat zijn meestal je werknemers. Gedreven en gemotiveerde werknemers, die op de juiste plek in het bedrijf zitten, zorgen voor betere bedrijfsresultaten. Je kunt je daarom wel voorstellen hoe essentieel het is om hun talenten en vaardigheden zo optimaal mogelijk te benutten. Daarbij is het ook heel belangrijk dat de persoonlijke ambities en wensen van je werknemers overeenkomen met de doelstellingen van jouw onderneming. Loopbaanhulp kan hierin een grote rol spelen!

Wanneer loopbaanhulp inschakelen?

Bijna alles wat er binnen jouw onderneming gebeurt, is van invloed op de mensen die er werken. Loopbaancoaches kunnen je helpen om bij veranderingen binnen je onderneming de kansen en mogelijkheden te zien voor jouw medewerkers. Een loopbaancoach heeft een goed zicht op hoe hij de doelen van de onderneming en de persoonlijke en professionele doelen van de werknemers dichter bij elkaar kan brengen. Dat geldt zelfs in gevallen waarin deze doelen in eerste instantie ver uit elkaar lijken te liggen. Loopbaanhulp zorgt ervoor dat jouw bedrijf in elke situatie zo optimaal mogelijk blijft functioneren.

Voordelen van loopbaanhulp binnen je bedrijf

Investeren in loopbaanhulp levert iedereen voordeel op; voor jou als werkgever, voor je medewerkers en voor je onderneming als geheel. Je medewerkers krijgen door loopbaanhulp een beter beeld van wie ze zijn als werknemer, wat ze kunnen betekenen voor het bedrijf, welke sterke kanten ze verder kunnen ontwikkelen en hoe ze hun minder sterke kanten kunnen verbeteren. Dit helpt je medewerkers om meer grip te krijgen op hun carrière. Werknemers die de kans krijgen om zich binnen hun baan te ontwikkelen zijn ook betrokken werknemers. Je werknemers voelen zich gesteund, waardoor ze meer plezier hebben in hun werk en gemotiveerder zijn.

Problemen worden tijdig aangepakt

Loopbaanhulp zorgt er eveneens voor dat medewerkers meer de regie in eigen hand nemen en pro-actiever worden. Ze zullen daarom sneller aan de bel trekken bij ontevredenheid of problemen op de werkvloer waar jij als werkgever anders misschien niets van mee zou krijgen. Dit biedt je de kans om op tijd bij te sturen, voordat zaken uit de hand lopen. Er is dus veel voor te zeggen om gauw werk te maken van loopbaancoaching binnen jouw organisatie. Maar wat kost het? Daar kom je achter door hier gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van loopbaancoaches in jouw regio!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag