Kies zo de opleiding die bij je past!

Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen. Het belangrijkste is dat een beroep bij je past en dat je dit elke dag met plezier gaat doen. Vervolgens moet daar ook een leuke vergoeding tegenover staan zodat je een goed leven kunt opbouwen. Daarnaast is het ook de bedoeling dat je iets bijdraagt aan de samenleving. In deze blog vind je inspiratie voor verschillende beroepen. Uiteindelijk ben jij degene die de keuze moet maken!

Opleiding tot makelaar

De opleiding makelaar heb je in verschillende gradaties. Zo kun je een volledige makelaar worden in slechts 30 maanden. Tijdens de opleiding leer je dan verschillende aspecten. Ook kun je ervoor kiezen om assistent-makelaar te worden. Voor die opleiding heb je slecht een half jaar nodig om af te kunnen studeren. Het is net waar de passie en het gevoel van verantwoording voor jou ligt. Niet iedereen is uit hetzelfde hout gesneden. In het begin van de opleiding zul je kennis maken met het vak bouwkunde. Hierin kun je alles leren wat te maken heeft met het bouwtechnische gedeelte van een woning of een pand. Natuurlijk moet je ook weten hoe het financieel zit en wil je nieuwe kopers goed in kunnen lichten. Dat is dan ook de reden dat je leert hoe het fiscaal allemaal in zijn werk gaat. Dan heb je ook nog privaat en publieke rechten die je moet leren. Ook moet je leren hoe het publieke vastgoedrecht werkt en hoe ze een waarde van een woning bepalen. Kortom genoeg om te leren!

Zo word je een binnenhuisarchitect

Ook kun je ervoor kiezen om de binnenkant van een huis op te fleuren. Dit doe je dan met de opleiding tot binnenhuisarchitect. In slechts 1 jaar tijd ga je leren hoe je dit het beste kunt doen. Ook leer je de basiskennis van bouwkunde om te kunnen zien wat er niet klopt aan een woning. Eventueel kun je zo ook ontdekken wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld een muur eruit te kunnen halen. Natuurlijk leer je ook hoe je precies het beste een interieur samen kunt stellen en stylen en hoe je daar weer de finishing touch op legt. Naast het inrichten van verschillende ruimtes krijg je ook tekenles. Door een goede tekening te maken kun je de klant al voordat je aan het werk gaat een duidelijk beeld geven. Dit kan zowel digitaal als nog op de ouderwetse manier met pen en papier.

Dit is hoe je een kindercoach kunt worden

Veel mensen geloven het niet, maar voor de kindercoach opleiding moet je deelnemen aan het HBO. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan een klein beetje kennis. Je leer o.a. hoe je afwijkingen van kinderen kunt herkennen en op welke manier je ze hierbij kan helpen. Daarnaast leer je ze ook met negatieve situaties omgaan zoals een scheiding of hoe ze zichzelf kunnen verweren tegen een pester. Ook leer je hoe je met de ouders samen een kind kunt gaan begeleiden.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag