Loopbaanadvies haalt het beste in je naar boven

Loopbaanvragen, iedereen krijgt er weleens mee te maken. Het is niet verwonderlijk dat de loopbaancoach niet meer weg te denken is uit het moderne leven. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en juist dat maakt het lastig om de juiste keuzes te maken. Misschien wil je een andere baan maar weet je niet wat? Heb je misschien het gevoel ‘vast’ te zitten in je carrière of dreig je een burn-out te krijgen? Lees hier wat loopbaanadvies voor je kan betekenen en hoe het werkt!

Steeds meer vraag naar professioneel loopbaandvies

Steeds meer mensen vragen professioneel loopbaanadvies. Dat is een verstandige keuze, want het is vaak de snelste weg naar je droombaan. Een loopbaancoach is een hoogopgeleide professional die erin getraind is om het beste in mensen naar boven te halen. Je gaat onder begeleiding van je coach op zoek naar wat je echt wilt, zodat je kunt werken en leven vanuit je passie. Je ontdekt wat jouw competenties zijn, wat jouw unieke normen en waarden zijn, waar jouw kracht ligt en je leert om je talenten zo goed mogelijk in te zetten. Door vanuit deze visie op zoek te gaan naar een baan, zul je sneller een baan vinden die bij je past en zul je met veel plezier aan het werk gaan.

Hoe werkt loopbaanadvies?

Allereerst krijg je een intakegesprek met je loopbaanadviseur waarin je jouw wensen uitlegt. Daarnaast is het belangrijk dat het klikt met je adviseur. De loopbaanadviseur zal vervolgens een loopbaantraject opstellen. Dit traject bestaat uit meerdere gespreken over je levensloop, loopbaan, normen en waarden, valkuilen en uitdagingen. Je krijgt allerlei opdrachten, die je helpen om jezelf beter te leren kennen en om te ontdekken wat je echt wilt. Ook psychologische testen kunnen je hierbij helpen. Eenmaal een duidelijk beeld van welke richting je op wilt, dan word je voorbereid op hoe je het beste kunt solliciteren met praktische tips en trainingen.

Voor wie is loopbaanadvies bedoeld?

Loopbaanadvies is voor iedereen met loopbaanvragen; jong, oud, werknemer, zelfstandige, man, vrouw, starter of ervaren professional. Veelvoorkomende situaties waarin een beroep wordt gedaan op professioneel loopbaanadvies zijn:

Loopbaanadvies op maat

Loopbaanadvies is heel persoonlijk, daarom is het belangrijk om niet alleen een ervaren en deskundige loopbaanadviseur te kiezen, maar ook iemand waarmee het klikt. Het loopbaantraject dat je adviseur opzet, is afgestemd op jouw individuele wensen en behoeften. Het doorlopen van dit traject leidt ertoe dat je een helder beeld krijgt van wie je bent, wat er bij je past en wat je het liefst wilt doen. Met je droombaan in het vizier, stap je er met meer zelfvertrouwen en daadkracht op af en zul je beslist meer succes hebben!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag