Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Meer mensen vinden een baan in 2015

Ben je op zoek naar een baan? Zou je graag je carrière een nieuwe wending willen geven? Dan is het daar nu het goede moment voor. Het lijkt erop alsof de banenmarkt blijft aantrekken. Het CBS laat weten dat het aantal mensen met een baan de afgelopen maanden met gemiddeld 6.000 is toegenomen, terwijl de beroepsbevolking zo goed als gelijk is gebleven. Het zijn vooral jongeren die sneller werk vinden.

Cijfers over werk en uitkering

In maart 2015 hadden van de 12,7 miljoen mensen tussen de 15 en 75 jaar circa 8,3 miljoen een betaalde baan; dit houdt in dat 65,3% van de bevolking betaald werk heeft. 3 maanden geleden was dit 65,2%. Verder bleek uit de cijfers dat in maart 626.000 mensen, die beschikbaar waren voor werk, werkloos waren. Dit betekende dat 7% van de werkzoekenden werkloos was. 3 maanden daarvoor was dit 7,2%. Ook het aantal WW-uitkeringen is gedaald. De cijfers van het UWV tonen aan dat in maart 443.00 mensen een uitkering hadden. Dit waren er 12.000 minder dan in februari.

Meer banen voor jongeren

In de eerste 3 maanden van 2015 nam het aantal mensen van tussen de 15 en 25 jaar met een baan gemiddeld toe met 10.000 per maand. Daarbij zijn er ook nog eens meer jongeren die per week 12 uur of langer aan het werk zijn. Voorheen hadden jongeren namelijk veel banen van maar 12 uur per week. De statistieken laten zien dat het werkloosheidspercentage onder jongeren in de eerste 3 maanden van 2015 van 11,8% naar 10,8% is gedaald. Het aantal WW-uitkeringen is volgens het UWV vooral ook gedaald onder de beroepsbevolking tussen de 15 en 25 jaar.

Ook meer 45-plussers aan het werk

Behalve dat er betere toekomstperspectieven voor jongeren op de arbeidsmarkt te zien zijn, is ook het aantal werkende 45-plussers aan het stijgen. Dit aantal stijgt echter minder hard dan het aantal jongeren met een baan. Het aantal werkende 45-plussers nam in de eerste 3 maanden van dit jaar toe met 2.000 per maand. Het aantal werkende mensen tussen de 25 en 45 jaar neemt af. Dit komt voornamelijk door de vergrijzing, waardoor er een verschuiving in de leeftijdsgroepen te zien is.

Een baan vinden in 2015

Een geschikte baan vinden blijft vandaag de dag een hele kunst. Het is op de eerste plaats heel belangrijk dat je weet wat je wilt, zodat je gerichter kunt gaan zoeken. Het blijkt dat veel mensen niet zomaar een antwoord op deze vraag hebben klaarliggen. Een loopbaancoach kan je helpen om erachter te komen welke baan helemaal voor jou is weggelegd en welke stappen je dient te ondernemen voor het krijgen van deze baan.

Vind hier jouw loopbaancoach!

Kun je geen geschikte baan vinden? Zit je in een carrière dip? Denk je erover om een carrièreswitch te maken? Met loopbaanhulp van een professionele loopbaancoach krijg je jouw carrière weer op de rails. Je nieuwe loopbaanpad begint hier door gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen van meerdere loopbaancoaches in jouw omgeving.