Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Meer succes voor werkzoekende 50-plussers in 2015?

‘Wat is leeftijd?’ zeggen we weleens. ‘Je bent zo oud als je je voelt.’ Maar gaat dat ook op als je een energieke en ervaren vijftiger bent die op zoek is naar werk? Het is een bekend probleem dat werkzoekenden van boven de vijftig problemen hebben met het vinden van een nieuwe baan. Ze voelen vaak dat ze afgerekend worden op hun leeftijd en hebben al veel banen voor hun neus ‘weggekaapt’ zien worden door de jongere garde. ‘Open voor 50-plus’ is een campagne die hier verandering in wil brengen.

Campagne ‘Open voor 50-plus’

De campagne ‘Open voor 50-plus’ is een initiatief van MKB Nederland en UWV die in juni 2014 van start is gegaan en ondertussen steeds meer bekendheid krijgt. In de campagne komen werkgevers aan het woord om te vertellen waarom zij wel 50-plussers aannemen. De aangesloten werkgevers willen het probleem van de 50-plussers die moeilijk een baan kunnen vinden extra onder de aandacht brengen, omdat ze vinden dat deze groep werkzoekenden betere kansen verdienen op de arbeidsmarkt. Ze prijzen de kwaliteit en ervaring van deze werknemers.

Duizend werkgevers aangesloten bij ‘Open voor 50-plus’

Ondertussen heeft tijdens de laatste Week van de Ondernemer in Amsterdam de duizendste werkgever zich aangesloten bij ‘Open voor 50-plus’. Een werkgever die zich aansluit bij deze campagne belooft om bij een openstaande vacature minstens één 50-plusser uit te nodigen voor een sollicitatie. Daarnaast kunnen bedrijven bij ‘Open voor 50-plus’ informatie aanvragen over financiële regelingen. Ook zijn ze hier aan het juiste adres wanneer ze op zoek zijn naar een bevlogen werknemer van boven de vijftig. Er wordt dan contact opgenomen door het regionale WerkgeversServicepunt van UWV.

Biedt 2015 betere arbeidskansen?

De cijfers van het UWV vertellen dat het aantal 50-plussers dat een baan vindt toeneemt. Met de campagne ‘Open voor 50-plus’ proberen MKB Nederland en het UWV deze positieve ontwikkeling nog meer kracht te geven, want het aantal 50-plusser dat in de WW terechtkomt blijft tegelijkertijd stijgen. Ben je 50-plusser en ben je op zoek naar een nieuwe baan, bekijk dan eens wat jij bedrijven aan meerwaarde te bieden hebt. Voor 50-plussers als werknemers geldt over het algemeen een grote loyaliteit, veel inzet en motivatie en meer klantgerichtheid.

Loopbaanhulp inschakelen?

Ook voor 50-plussers die al een aardige carrière achter de rug hebben, kan het zinvol zijn om eens een loopbaancoach in te schakelen. Welke carrièrekansen liggen er op jouw pad, waar je overheen hebt gekeken? Neem hier contact met ons op voor meer informatie en gratis offertes van erkende loopbaancoaches in jouw omgeving.