Met deze tips vind jij de perfecte kantoorruimte

Je eigen kantoorruimte klinkt voor veel ondernemers realistisch. De perfecte kantoorruimte klinkt voor velen waarschijnlijk als een droom. Want, is er niet altijd wel iets wat je zou willen veranderen? Ruimte voor een groter bureau, een andere vergadertafel of wat meer natuurlijk daglicht. Of misschien heb je wel helemaal geen zin om teveel te betalen voor je kantoorruimte, omdat je er niet dagelijks in zit. Hoe dan ook, je wil de kantoorruimte die past bij jouw situatie. Daarom geven we je in deze blogs een paar tips om deze te vinden.

Beperk jezelf niet teveel op locatiegebied

Voor je begint met zoeken naar een kantoorruimte heb je waarschijnlijk in gedachten waar je graag een kantoorruimte zou willen huren. En natuurlijk, het is logisch dat je niet te ver van je huis wil zitten of in the middle of nowhere.
Maar stel geen (te) strenge eisen op, want wat als jij niet verder dan 15 kilometer bij je huis vandaan wil zitten, maar op 16 kilometer afstand ligt een kantoor dat voor de rest aan al je eisen voldoet? Ga er open in, wie weet wat het je brengt.

Stel wel eisen op

We weten het, we zeiden net dat je jezelf niet moest beperken op het gebied van locatie. Maar we hadden het ook andere eisen en die zijn wel belangrijk. Bedenk hoeveel ruimte je minimaal nodig hebt, wat je budget is en welke huurtermijn je het liefst zou hebben. Dit zijn natuurlijk een aantal standaardeisen, dus ga ook bij jezelf na: wat wil ik nou echt? Wees wel realistisch, zo voorkom je dat je te veeleisend wordt. Op die manier is geen enkel pand meer goed genoeg. Maar het is natuurlijk wel slim om te bedenken wat voor jou net dat ene ding kan zijn wat een ruimte perfect maakt.

Ga netwerken!

Je denkt na het lezen van de eerste tips misschien, ja heel leuk als ik eisen heb, maar wat nou als ik niks kan vinden. Je kan uiteraard een makelaar in huren om jouw perfecte kantoorruimte te vinden, maar zoek eens in je eigen netwerk. Dat kent jou vaak veel beter dan een makelaar. Wie weet heeft de vriend van een vriend toevallig net een kantoorruimte te koop of te huur.

Geen vaste ruimte

Geen vaste ruimte? Voor sommigen zal het niet helemaal aansluiten, maar voor anderen is dit juist perfect. Werk je bijvoorbeeld nu thuis en zou je wel eens op een kantoor willen zitten, maar hier niet gebonden aan willen worden? Of wil je wel een eigen kantoor, maar niet een eigen gebouw? Dan is De Leeuwenbrug wat voor jou! Hier kan je je eigen kantoorruimte huren, maar je kan er ook terecht voor flexwerkplekken.

Aan de slag!

Nu je deze tips hebt gelezen, staat je nog maar 1 ding te doen: ga aan de slag! Stel je eisen op, ga netwerken en denk ruim. De perfecte kantoorruimte bestaat echt, je hoeft hem alleen nog maar te vinden.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag