Minder werklozen in Nederland: nu jij nog een baan?

Goed nieuws! Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal werklozen in 2017 is gedaald met 101.000 mensen. De economie lijkt aan te trekken en de arbeidsmarkt lijkt meer mogelijkheden te bieden. Dat geeft weer een sprankje hoop als je op zoek bent naar een baan. Want er zijn nog genoeg mensen die nog steeds op zoek zijn. Heb jij nog geen nieuwe baan gevonden?

Positieve ontwikkelingen arbeidsmarkt

Nederland telde volgens het CBS in december 2017 395.000 werklozen; dat waren er 101.000 minder dan een jaar eerder. Daarbij meldt het CBS dat het aantal 15-tot-75-jarigen met betaald werk ten opzichte van 2016 met 176.000 is gestegen. 2017 was alweer het derde jaar op rij waarin het aantal werkenden hoger was dan in het jaar ervoor. Bovendien was de gemiddelde toename van het aantal werkenden afgelopen jaar ook hoger dan in 2015 en 2016. Ook de gemiddelde afname van het aantal werklozen was in 2017 groter dan in 2015 en 2016. Afgelopen december was het werkloosheidspeil 4,4%. Ter vergelijking: aan het begin van de crisis in december 2008, was dit 3,7 %. In totaal hadden eind 2017 bijna 8,7 miljoen mensen betaald werk.

Aantal WW-uitkeringen gedaald

Binnen deze positieve ontwikkelingen zien we ook dat het aantal lopende WW-uitkeringen is gedaald. In december 2017 stond het aantal WW-uitkeringen op 330.000; een daling van 20% ten opzichte van het jaar ervoor. De afname van het aantal uitkeringen is te zien binnen alle leeftijdscategorieën en zowel bij mannen als vrouwen. Ook het aantal nieuwe uitkeringen dat in heel 2017 werd verstrekt, daalde met 20%. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaf op dit goede nieuws de volgende reactie: “Heel mooi voor al die mensen die aan het werk zijn gekomen. Tegelijkertijd zijn er nog genoeg mensen die kunnen en willen werken. Voor hen zijn er weer nieuwe kansen. Ook zijn er werkgevers die zitten te springen om personeel. Daarmee is er werk aan de winkel.”

Nog geen geschikte baan gevonden?

Fijn om te horen dat het goed gaat met de arbeidsmarkt, maar toch ook frustrerend als jij er steeds niet in slaagt om een geschikte baan te vinden! Waarom wil het niet lukken? Een loopbaancoach kan je helpen om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Een loopbaancoach kan je helpen met:

 • Het verwerken van tegenslagen
 • Het krijgen van meer zelfvertrouwen
 • Het ontwikkelen van je competenties
 • Zaken vanuit een nieuw perspectief zien
 • Beter inzicht krijgen in je eigen functioneren
 • Meer inzicht krijgen in jouw ambities
 • Je eigen koers leren uitzetten
 • Concrete plannen maken en uitvoeren

Wel een baan, maar niet tevreden?

Dat kan natuurlijk ook! Ook in dat geval kan een loopbaancoach je met raad en daad bijstaan. In de volgende situaties kan een loopbaancoach uitkomst bieden:

 • Je voelt steeds spanningen op de werkvloer
 • Je ben vastgelopen in je carrière
 • Je overweegt een carrièreswitch
 • Je overweegt een eigen zaak te starten
 • Je wilt opnieuw gaan solliciteren

Dit zijn allemaal situaties die veel vragen, twijfels en onzekerheden met zich meebrengen. Een loopbaancoach helpt je om op een positieve manier een nieuwe wending te geven aan jouw carrière.

Vind hier een loopbaancoach!

Een loopbaancoach is een goed opgeleide professional, die dagelijks bezig is met het begeleiden van werkzoekenden. Al velen hebben op deze manier snel en effectief een passende baan gevonden. Is 2018 jouw jaar? Laat dit jaar geen kansen meer liggen en maak werk van je nieuwe baan! Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere loopbaancoaches in jouw omgeving. Je vindt zo gemakkelijk een betaalbare loopbaancoach die jou perfect van dienst kan zijn!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag