Online loopbaancoaching in coronatijden; hoe werkt dat?

We horen iedereen zeggen dat het coronavirus de wereld heeft stilgelegd, maar is dat wel zo? Bedrijven hebben tijdelijk hun deuren gesloten, de meeste mensen blijven zo veel mogelijk thuis en ook de scholen gingen dicht. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je stil blijft staan. Grijp deze verplichte pauze aan om jezelf te ontwikkelen, om na te denken over je carrière en doe zo nodig een beroep op loopbaancoaching. In coronatijden is online loopbaancoaching namelijk heel goed mogelijk en zeer waardevol voor jouw carrière!

Online loopbaanhulp tijdens de corona-lockdown

Misschien ben je al een tijdje op zoek naar een baan, maar ben je hierin niet succesvol? Of twijfel je over of de gekozen richting nog wel de juiste is? Ben je niet 100% gelukkig in je huidige baan? Dan is deze verplichte pauze een goede gelegenheid om te reflecteren over wat je echt wilt. Ondertussen zien we binnen de loopbaancoaching dat door de veranderde routine, vanwege verplicht een stapje terugdoen of verplicht thuiswerken, mensen ontdekken dat het ook anders kan. Ineens worden ze zich ervan bewust, dat ze misschien wel iets heel anders wensen voor hun carrière.

De wereld op zijn kop

Soms is het nodig dat er zich situaties voordoen die ons leven op hun kop zetten, om alles vanuit een ander perspectief te zien. We komen erachter dat er verandering nodig is. Het leert ons om anders te denken, anders te handelen en flexibeler te zijn. Dit soort situaties kunnen eveneens veel twijfels, vragen en een gevoel van onzekerheid oproepen. Hierdoor kun je sterk de behoefte krijgen om daarover met iemand te praten, om ideeën uit te wisselen of om coaching te krijgen van een professional. Een loopbaancoach is dan de aangewezen persoon om je hierbij te helpen.

Waarmee kan een loopbaancoach je helpen?

Een loopbaancoach staat voor je klaar bij alle soorten loopbaanvragen. Denk onder andere aan thema’s als:

  • Wat kan en wil ik echt?
  • De regie over je loopbaan in handen krijgen
  • Omgaan met problemen op het werk
  • Begeleiding bij een carrièreswitch
  • Begeleiding bij het zoeken van een baan
  • Hulp bij effectief solliciteren

Doorgaans komen in een loopbaanhulp traject meerdere van bovenstaande thema’s aan bod. Deze lijst is echter niet volledig. Staat jouw loopbaanvraag of -probleem er niet bij? Schroom dan niet om hier contact met ons op te nemen.

Hoe werkt online loopbaancoaching?

Normaal gesproken brengen we je hier in contact met loopbaancoaches in jouw omgeving, zodat je gemakkelijk een afspraak kunt maken en niet ver hoeft te gaan. Er gaat niets boven samen aan tafel gaan zitten en face-to-face een gesprek voeren. Vanwege de coronacrisis is dat nu even niet mogelijk. Loopbaancoaches blinken echter uit in het denken in oplossingen. Daarom hebben ze binnen een mum van tijd hun manier van coaching aangepast aan deze nieuwe realiteit. De coaching gesprekken- en opdrachten kunnen ook prima plaatsvinden via video-calls, de telefoon, chat en e-mail. Dankzij de moderne digitale technologie kan een loopbaancoach toch op een zeer persoonlijke manier voor je klaarstaan in de coronatijd.

Blijf niet rondlopen met twijfels en onzekerheid

Zeker in een periode van lockdown, waarin twijfels en gevoelens van onzekerheid hun mentale tol kunnen eisen, is online loopbaancoaching zeer waardevol. Vul het contactformulier op onze website in met je persoonlijke gegevens en geef een korte omschrijving van jouw loopbaanproblemen en -twijfels. We zorgen ervoor dat je snel gratis en vrijblijvende offertes ontvangt van meerdere loopbaancoaches, die je meteen kunnen helpen.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag