Op zoek naar de perfecte stageplek?

Het is zover. Het moment dat je stage moet gaan lopen is eindelijk daar. Maar waarop moet je letten bij het vinden van die ideale stageplek die ook nog eens aansluit op je studie? Dit artikel noemt een aantal van de punten waarmee jij als stagezoekende student rekening moet houden.

Salaris

Het moet niet als belangrijkste drijfveer worden gezien, maar het salaris speelt uiteraard altijd een rol. Als je voor het uitvoeren van dezelfde werkzaamheden bij het ene bedrijf meer kan verdienen bij het andere, is de keuze snel gemaakt. Natuurlijk is geld een bijzaak als het bedrijf dat meer betaald erg ver weg ligt of als het er niet leuk is.

Locatie

Kies een stageplek die goed te bereiken is. Dagelijks drie uur in de trein zitten is natuurlijk geen pretje en gaat snel vervelen. Al snel ga je er tegenop zien om naar je werkplek toe te gaan wat geen positief effect zal hebben op je werkplezier. Het wel of niet hebben van een rijbewijs kan hierbij een belangrijke rol spelen. Indien je enkel beschikt over een studenten OV is het belangrijk dat het stagebedrijf goed te bereiken is met het openbaar vervoer.

Plezier

Zorg ervoor dat je op een plek werkt waar je het naar je zin hebt. Niets is erger dan er dagelijks tegenop kijken om naar je stage toe te moeten. Misschien is het mogelijk om, voordat je stage gaat lopen bij het bedrijf, een dag mee te lopen om erachter te komen of het eigenlijk wel iets voor je is. Vaak heb je na een enkele dag al een duidelijke impressie van de algemene sfeer binnen een bedrijf en weet je of je er wel of niet zou willen werken.

Ervaring

Zorg ervoor dat de werkzaamheden die je gaat uitvoeren bij je stagebedrijf aansluiten bij de werkzaamheden die je bij je toekomstige baan zou gaan uitvoeren. Op deze manier doe je ervaring op die van pas gaat komen op een later moment in je leven. Als je nog niet precies weet wat je in de toekomst wil gaan doen, is het verstandig om stage te lopen bij een bedrijf waarbij je werkzaamheden enorm gevarieerd zijn. Zodoende kom je er misschien juist tijdens je stage achter wat je echt leuk vindt om te gaan doen.

Sociaal

Ben jij iemand die graag alleen werkt en graag urenlang in stilte werkt? Dan is het wellicht geen goede keuze om een baan te kiezen waarbij je continue in gesprek moet zijn met anderen. Uiteraard kan dit ook een positieve uitwerking hebben als het juist je doel is om socialer te worden. Bepaal van te voren in ieder geval goed of je graag solo werkt of dat je meer een teamspeler bent zodat je stage hierop aansluit.

Voor de ideale stage dien je een stageplek te vinden die je een combinatie biedt van de bovengenoemde punten. De vacaturebank Zoekbijbaan.nl kan je hierbij helpen door je een gevarieerd aanbod van bijbanen door het hele land te bieden.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag