De hulp in onzekere tijden – recruitment software

Niemand is voorbereid op een crisis. Of het nu de huidige crisis is of een verandering in de economie, niemand is er echt op voorbereid. De wereld is veranderlijk en dat betekent ook dat alles in één klap om kan slaan. In de afgelopen periode lopen veel mensen met vragen rond.

Voor recruiters zijn veranderingen binnen de arbeidsmarkt spannend. Verbinding, zichtbaarheid en waardering helpen recruiters de juiste personen alsnog te vinden. Daarnaast helpt het hen huidige werknemers te enthousiasmeren. In onzekere tijden betekent het alle hands on deck. Wij vertellen je graag hoe je met recruitment software dit kunt doen.

Verbinding aangaan

Wanneer er onzekere tijden zich voordoen, is verbinding aangaan ontzettend belangrijk. Jouw werknemers, maar ook nieuwe werknemers willen weten waar zij aan toe zijn. Recruitment software biedt je mogelijkheden om helder en duidelijk te communiceren. Zo kun je makkelijk bulk e-mails versturen met duidelijke informatie. Er zijn zelfs mogelijkheden WhatsApp contact te onderhouden met kandidaten en werknemers.

Ook het ATS (applicant tracking system) laat je precies zien waar kandidaten zich bevinden in het proces. Zij zullen graag willen weten hoe hun sollicitatieprocedure ervoor staat. Houd ook contact met hen en speel in op de situatie waar zij staan. Zo ga je verbinding aan.

Zichtbaarheid

Zichtbaarheid is altijd belangrijk, maar zeker in onzekere tijden. Zorg ervoor dat kandidaten en werknemers jou makkelijk kunnen vinden. Blog, wees actief op social media en onderhoud je website goed. Zo weet iedereen jou te vinden. Geef duidelijke informatie op de website en laat zien wat de huidige stand van zaken is.

Het recruitment systeem kan hierbij ook helpen. Je plaatst gemakkelijke vacatures, ziet wat er gebeurd op LinkedIn en weet ook makkelijk de juiste personen te vinden. Door alle koppelingen blijf jij zichtbaar en bereikbaar.

Waardering

Zie je dat iemand net aan de slag is gegaan voor een opdrachtgever? Of het nu onzekere tijden zijn of niet een belletje doet wonderen. Bel ze eens op hoe het gaat en toon belangstelling. Maar dit geldt niet alleen voor hen. Bel alle oud kandidaten, die inmiddels een baan hebben en kandidaten die in zich in een traject bevinden.

Het ATS laat je zien waar iemand zich begeeft. Het maakt niet uit waar iemand zich begeeft in het traject wanneer onzekere tijden zich voordoen. Het is ontzettend belangrijk dat je waardering en belangstelling toont. Zo laat je zien dat je precies weet waar zij mee bezig zijn en wat hen bezig houdt.

Al met al zorgt een recruitment systeem dat je overzicht behoudt en dat je makkelijk in kunt spelen op situaties. Hierdoor sta jij niet voor een complex probleem tijdens onzekere tijden, maar kun je nog steeds inspelen op alles.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag