Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Ruim 100.000 meer mensen aan het werk

Wie op zoek is naar een baan, kan soms moedeloos worden van al dat solliciteren, maar er is hoop! Want in vergelijking met 12 maanden terug zijn volgens de cijfers van het CBS het aantal mensen met betaald werk met circa 109.000 toegenomen. Wie weet ben jij binnenkort aan de beurt! Het is echter niet alleen belangrijk dat je een betaalde job vindt, het is ook essentieel dat je op de juiste plek terechtkomt. De kans dat dit gebeurt, is nog groter wanneer je de hulp van een loopbaancoach inschakelt.

De werkloosheid daalt

In de afgelopen 12 maanden is de werkloosheid gedaald van 7,4% naar 6,9% van de beroepsbevolking. Dit betekende dat in juni van dit jaar 611.000 mensen van tussen de 15 en 75 jaar werkloos waren. We zagen in de statistieken dat gedurende de afgelopen 3 maanden het aantal werkenden gemiddeld met 8 duizend per maand toenam, terwijl het aantal werklozen met gemiddeld 5 duizend per maand daalde. Er zijn dus veel positieve geluiden te horen op de arbeidsmarkt.

Vooral meer vrouwen aan het werk

Opvallend is dat er vooral meer vrouwen een betaalde baan hebben gevonden. Er zijn ongeveer 85 duizend meer vrouwen aan het werk dan in deze periode in 2014. Het aantal werkende vrouwen in Nederland staat daarmee op 3,8 miljoen. De cijfers tonen aan dat er vooral meer dames aan het werk zijn gegaan binnen pedagogische, bedrijfseconomische en administratieve beroepen. Een ander positief bericht is dat er in de eerste helft van 2015 volgens het UWV 15.000 WW-uitkeringen minder werden verstrekt, dan in de eerste helft van 2014. Deze daling heeft vooral betrekking op het mannelijke deel van de bevolking.

Betere loopbaankansen in 2015

Had je de moed al bijna opgegeven om een nieuwe baan te vinden, dan kunnen deze berichten je hopelijk wat positiever stemmen. De verwachting is dat deze tendens blijft doorzetten en dat er ook in de tweede helft van 2015 betere loopbaankansen op je liggen te wachten. Het is een aanrader om bij je zoektocht naar een nieuwe baan de hulp van een loopbaancoach in te schakelen. Een loopbaancoach kan je helpen met: het ontdekken van jouw talenten, het in kaart brengen van jouw drijfveren, het concreet maken van je interesses en wensen, het zoeken naar passende functies, het onderzoeken van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en sollicitatietraining.

Vind hier een geschikte loopbaancoach

Hier ben je op de juiste plek om een loopbaancoach te vinden die bij je past door gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen. Je krijgt dan zo snel mogelijk offertes toegestuurd van meerdere loopbaancoaches in jouw omgeving. Vergelijk op prijs en kwaliteit en kies de loopbaancoach die je het meeste aanspreekt.