Sollicitatie tip: bel voor je gaat solliciteren!

Effectief solliciteren is iets wat je kunt leren. Vind je het lastig om een (nieuwe) baan te vinden? Heb je moeite met het vinden van de juiste vacatures? Zorg dat je je tijd goed besteedt en je alleen op die vacatures reageert, die écht interessant voor je zijn. Een goede tip: bel voor je gaat solliciteren. Is dat niet raar? Helemaal niet! Je zult ontdekken, dat je hier veel voordeel van kan hebben in je banenjacht!

Meer kans om uitgenodigd te worden

Wanneer je eerst telefonisch contact opneemt, na het zien van een vacature voor een baan die bij jou lijkt te passen, vergroot je de kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Je zorgt er zo voor dat jouw naam niet nieuw is als jouw sollicitatiebrief binnenkomt. ‘Een sollicitatiebrief van Jan de Vliet, heb ik die niet al eens aan de telefoon gehad?’ Je zet jezelf hiermee meteen in de kijker. Er is meteen herkenning bij de contactpersoon van het bedrijf. Aarzel dus niet en pak de telefoon erbij!

Een goede indruk maken

Het blijft natuurlijk wel belangrijk om ook een goede indruk te maken. Het allerbelangrijkste is dat je voldoet aan de functie-eisen. Hoewel er in de vacature een duidelijke functieomschrijving wordt gegeven en de meest belangrijke kenmerken staan beschreven, kan het interessant zijn om juist meer te weten te komen over de details van de functie. Als die ook nog eens perfect bij je passen, ben je mogelijk de ideale kandidaat.

Bedenk voor jezelf wat voor jou echt belangrijk is in een baan. En stel daar bijvoorbeeld vragen over tijdens het telefonisch gesprek voorafgaand aan je sollicitatie. Het heeft geen zin om op een vacature te reageren, waarvan je weet dat hij eigenlijk niet bij je past. Je kunt je tijd beter besteden! Weet je nog niet goed wat je wilt? Dan kan een loopbaancoach je helpen op dit te onderzoeken.

Behoed jezelf voor spookvacatures

Een andere goede reden om vooraf te bellen, is om jezelf te behoeden voor ‘spookvacatures’. Een fenomeen dat helaas nog weleens voorkomt. Het houdt in dat er vacatures worden geplaatst voor niet-bestaande jobs! Sommige bedrijven zetten weleens dit soort vacatures uit om te checken waar belangstelling voor is. Ook wervings- en selectiebureaus maken zich soms schuldig aan dit soort praktijken in de hoop om mensen met goede cv’s op te sporen, die ze later bij bepaalde bedrijven kunnen aanbieden (lees: verkopen).

Welke vragen stel ik tijdens het telefoongesprek?

Het is in het begin misschien een beetje onwennig om voor het solliciteren eerst te bellen. Maar je zult algauw merken dat het persoonlijk contact, juist heel goed voelt. We helpen je hier alvast op weg om je telefoongesprek voor te bereiden. Zorg er op de eerste plaats voor dat je de vacature goed hebt gelezen en dat je de website van het bedrijf goed hebt bestudeerd. Met vragen waar je zelf gemakkelijk het antwoord op had kunnen vinden, maak je juist geen goede indruk. Ook vragen over het salaris kun je maar beter achterwege laten. Dat komt later wel. Vragen die je wel kunt stellen:

  • Omschrijf in je eigen woorden wat volgens jou de functie inhoudt en vraag aan de werkgever of je dit goed begrepen hebt.
  • Vraag wat de eerste concrete taken zijn die je zou moeten uitvoeren als je de functie zou krijgen.
  • Vraag naar de soort persoon die ze zoeken en vraag ook naar de bedrijfscultuur.
  • Vraag naar de manier waarop gewerkt wordt binnen het bedrijf; veel in teamverband of juist meer op individuele basis?

Blijft de functie ook na het telefoongesprek interessant voor je, verwijs dan ook zeker in je sollicitatiebrief naar dit gesprek en verwerk de verkregen informatie in je verhaal.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag