Zo bereid jij je sollicitatie in de zorg voor

De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) heeft vele vacatures binnen de organisatie. Het kan zijn dat je medische handelingen gaat doen, maar ook kan je de richting van psychologie op om met mensen te gaan praten. Daarnaast zijn er ook nog verpleegkundigen en andere beroepen in deze sector te vinden. Het is belangrijk dat je hiervoor de juiste opleiding hebt gedaan zodat je de beste in je vak kunt worden.

Verpleegkundige worden in de gezondheidszorg

Als je kiest voor de baan als Verpleegkundige ggz dan zijn er verschillende taken die je kunt gaan verwachten. Het belangrijkste wat je gaat doen, is nadenken over wat er met een cliënt aan de hand is en hoe je deze zo goed mogelijk kunt gaan helpen. Natuurlijk moet je jezelf wel aan de protocollen houden van het bedrijf waar je gaat werken. Het draait vooral om mensen met gedragsproblemen weer laten integreren in de samenleving. Jij hebt een belangrijke functie als begeleider sta je namelijk het dichtste bij de persoon. Vaak zie je deze dagelijks of meerdere keren per week. Vervolgens kan een psycholoog of psychiater een plan van aanpak schrijven op basis van de rapportages die jij doet. Ook wordt er dan besloten of er medicatie gebruikt moet gaan worden of dat de menselijke aandacht al genoeg is.

Een psycholoog inschakelen tijdens het project

Natuurlijk kun je ook nog een stapje hoger gaan als je kiest voor de vacature GZ psycholoog. De psycholoog zit vaak tussen de begeleiding en psychiater in. Ook gaat een psycholoog het probleem aanpakken zonder medicatie. Vaak hebben zij net wat meer geleerd over specifieke gevallen waardoor je ze ook als leidinggevende zou kunnen zien. In de meeste gevallen werk je dan met mensen die een langdurig (gedrags-) probleem hebben waar ze nergens anders meer mee terecht kunnen. Ook kan het zijn dat je gaat helpen bij re-integratie van iemand met een strafrechtelijk verleden. Het is de bedoeling dat de fout niet nog een keer wordt gemaakt. Door regelmatig over de situatie te praten en een goed plan van aanpak te schrijven, kun je mensen op het rechte pad houden. Het is een intensieve taak, maar niets is onmogelijk. Je zult ook veel waardering van de cliënten en begeleiders krijgen voor de hulp die jij iemand biedt.

Een belangrijke rol in de samenleving

Je hebt als verpleegkundige de taak om iemand te helpen of te leren omgaan met zijn of haar problematiek. Het is een dankbaar beroep waarbij je ook veel waardering van de omgeving kunt krijgen. Daarnaast help je er iemand mee om zichzelf goed in het vel te laten voelen. Eventueel kan dit in overleg met een psycholoog gedaan worden. Hij of zij heeft vaak al veel ervaring in de praktijk waardoor ze jou goede adviezen kunnen geven. Uiteindelijk blijft het draaien om het accepteren en veranderen van de huidige situatie. Je gaat er alles aan doen om iemand te helpen goed voor zichzelf te zijn. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag