Subsidie voor loopbaanhulp voor 45-plussers in 2019

Wist je dat je als 45-plusser dit jaar subsidie kunt aanvragen voor loopbaanhulp? Twijfel je of je je huidige baan tot je pensioen wilt uitvoeren? Heb je al een tijdje het gevoel dat je niet op je plek zit? Loop deze kans op subsidie voor loopbaanbegeleiding niet mis. Er zijn 45-plussers die het prima naar hun zin hebben op hun werk en nog niet veel vooruit hebben gekeken. Ook dan kan het verstandig zijn om toch eens een blik op de toekomst te werpen. Je zult een nog beter beeld krijgen als je dit samen doet met een loopbaancoach. Er bestaat geen excuus om dit aanbod links te laten liggen.

Ontwikkeladvies voor 45-plussers

Deze subsidieregeling voor loopbaanhulp voor 45-plussers is niet nieuw. Al eerder konden specifieke beroepsgroepen een beroep doen op subsidie voor loopbaanbegeleiding. Wat wel nieuw is, is dat deze subsidie nu gericht is op alle 45-plussers in alle beroepsgroepen. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil vanwege de positieve reacties in voorgaande jaren nog meer mensen de kans geven om zich beter op hun toekomst te oriënteren. Er is een budget beschikbaar van 17 miljoen euro voor ontwikkeladvies voor 45-plussers in 2019. Dat is 3 miljoen euro meer dan voorheen.

Hoe gaat loopbaanbegeleiding in zijn werk?

Wanneer je een beroep doet op deze subsidieregeling, voer je enkele individuele gesprekken met een loopbaancoach. Samen gaan jullie onderzoeken wat goed gaat binnen je huidige baan, waar je positieve energie van krijgt en waar jouw kansen liggen in de toekomst. Wil je je huidige carrière wat bijsturen of misschien wel een nieuwe weg inslaan, dan kan je loopbaancoach je helpen met hoe je dit het beste kunt aanpakken. Het ontwikkeladvies is voor jou geheel kosteloos. Je loopbaanbegeleider mag per ontwikkeladvies € 600 subsidie aanvragen. Ben je een leidinggevende en wil je graag jouw medewerkers beter helpen met hun loopbaanplannen? Ook dan bestaan er mogelijkheden om een beroep te doen op deze subsidieregeling.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Om een beroep te kunnen doen op deze subsidie voor ontwikkeladvies dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je bent 45 jaar of ouder
  • Je werkt minimaal 12 uur per week
  • Je bent niet ziek
  • Je zit niet in een ontslagregeling of reorganisatie

Met behulp van loopbaanbegeleiding kun je goed nadenken over je carrière. Je loopbaancoach zal je ook helpen met het opzetten van een plan voor het realiseren van jouw toekomstdromen op professioneel gebied. We willen hier benadrukken dat deelname aan loopbegeleiding via deze subsidieregeling geen verplichtingen met zich meebrengt.

Hoe staat het met jouw goede voornemens?

We zijn alweer over de helft van 2019 heen! Wat waren jouw goede voornemens voor dit jaar op professioneel vlak? Wat is daar tot nu toe van terechtgekomen? Had je al van deze subsidie gehoord, maar ben je het door alle drukte weer vergeten? Is het nieuw voor je en heb je interesse? Zorg dan dat je er zo snel mogelijk werk van maakt en van deze regeling profiteert! De regeling is tot 10 januari 2020 beschikbaar. Meer weten? Ga dan op zoek naar een loopbaancoach bij jou in de buurt. Geef aan dat je van deze subsidieregeling gebruik wilt maken en jouw coach zorgt ervoor dat alles geregeld wordt.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag