Tijd voor een nieuwe baan? Dit zijn de signalen!

Soms kan op zoek gaan naar een nieuwe baan een rigoureuze beslissing lijken. Je moet toch blij zijn dat je werk hebt en een aardig salaris krijgt? Iedereen heeft weleens een periode dat het allemaal niet op rolletjes verloopt op het werk. Of is er meer aan de hand? Vaak weet je instinctief wel als het tijd is voor een nieuwe baan, maar daadwerkelijk de beslissing nemen is lastiger. Herken je de volgende signalen, dan is het tijd voor een nieuwe baan!

1. Alleen je salaris geeft je voldoening

Haal je alleen voldoening uit je baan als je aan het einde van de maand je salaris binnenkrijgt, dan is dit een goede reden om op zoek te gaan naar een andere baan. Ga je niet met plezier naar je werk, dan zal je dit niet lang volhouden. Het is belangrijk dat je tevreden bent met je werk; je brengt immers een groot deel van je leven werkend door. Sta eens kritisch stil bij de volgende vragen: Voel je passie voor je baan? Blijf je binnen je baan groeien? Kun je met je baan echt iets betekenen? Ga je voortdurend met tegenzin naar je werk en voel je je vaak psychisch en lichamelijk opgebrand? Dan zit je niet op de juiste plek!

2. De organisatie heeft financiële problemen

Een ander teken dat erop wijst, dat je beter een andere baan kunt gaan zoeken is als de organisatie financiële problemen heeft. Dit kan tot uiting komen in veel klagende klanten, onbetaalde facturen, bezuinigingsrondes, geen budgetten voor innovatie, etc. Voel je de dreiging dat jij misschien bij een volgende ontslagronde eruit ligt, dan kun je je maar beter alvast gaan oriënteren op een nieuwe baan. Daarbij is het voor jou als werknemer belangrijk dat het bedrijf blijft investeren in innovatie. Gebeurt dat niet, dan zijn er in de toekomst waarschijnlijk weinig mogelijkheden om je binnen het bedrijf te ontwikkelen.

3. Je voelt je buitengesloten

Soms kun je je werk nog zo leuk vinden, als de sfeer op het werk niet prettig is, kan dit veel tegenzin opwekken. Een leidinggevende waar je niet mee kunt opschieten, vervelende collega’s of het gevoel krijgen dat je wordt buitengesloten, kan een teken zijn dat je maar beter kunt vertrekken. Onderzoek of het mogelijk is om jouw situatie bespreekbaar te maken en op te lossen. Laat het echter niet te lang doorsluimeren, zeker wanneer je merkt dat jouw bijdrages niet worden gewaardeerd, dat je structureel wordt genegeerd of dat je wordt afgerekend op het feit dat je een andere achtergrond hebt of het niet eens bent met de gekozen strategie.

4. Veel verloop van personeel

Merk je dat er binnen je bedrijf veel verloop van personeel is, dan is dat beslist een teken om op je hoede te zijn. Misschien is er iets mis met de organisatie, bijvoorbeeld een weinig flexibele of inefficiënte bedrijfsstrategie. Soms kan dit ook het gevolg zijn van een recente reorganisatie, waardoor er een andere bedrijfscultuur is ontstaan waar de huidige werknemers zich niet prettig bij voelen. Het is dan belangrijk om te analyseren wat er precies aan de hand is, om vervolgens te bepalen wat hiervan de invloed is op jouw functie en werkplezier.

5. Je klaagt altijd over je baan

Vermijd je liever gesprekken over je werk, dan is dat een teken dat je je baan niet leuk vindt. Mensen die plezier hebben in hun werk, zullen dit juist graag met anderen willen delen. Het kan ook zijn dat je wel veel over je werk praat, maar dat je alleen maar klaagt over je werkgever, je leidinggevende, je collega’s en je taken, om zo je frustraties van je af te praten. Dan is het echt tijd voor een nieuwe baan. Zoek een functie waarin je je passie kunt leggen en waar je trots op kunt zijn! Weet je niet welke functie dit is, schakel dan de hulp in van een loopbaancoach om dit te ontdekken!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag